Lakástrend és Design kiállítás

nlc | 2008. Március 06.
A 360º Lakástrend és Design kiállítás az idén tizenegyedik alkalommal vállalkozik a hazai otthonteremtés formálóinak, designereinek, forgalmazóinak és gyártóinak egybefogására és felvonultatására.

2008-ban a 360° Lakástrend & Design kiállítást is minden ízében áthatja a megújulás: az érdeklődők ismeretlen ösvényeken – új helyszíneken, programokon és designfórumokon – barangolhatnak a felfedezés reményében.

Az egyik legjelentősebb eredmény, hogy az elmúlt tíz év alatt a budapesti kiállítás naprakésszé vált, és a rangos nemzetközi lakberendezési, valamint designkiállításokon érzékelhető változások, új trendek szinte ugyanabban az évben megjelentek a műcsarnoki bemutatókon.

A kiállításnak nagy szerepe van a neves nemzetközi gyártók és világhírű tervezők munkáinak megismertetésében, a design iránti igény felkeltésében, illetve a hazai lakberendezés színvonalának érzékelhető emelkedésében. Ugyanakkor vitathatatlan érdeme, hogy a magyar designerek számára is komoly megmérettetési terepet biztosít, kiváltképp a „madeinhungary” tárlatnak köszönhetően, amelyet ebben az évben – elszakadva az anyarendezvénytől – új helyszínen, a belvárosi Gödör Klubban rendeznek meg. A hazai fiatalok mustráját pályázatra beérkezett, szakmai zsűri által kiválogatott munkák alkotják majd, de a tehetségek alkotásai mellett ugyancsak itt ismerkedhetünk meg a formatervezéssel, a belsőépítészettel és a lakberendezéssel foglalkozó egyetemek és iskolák tevékenységével is, bepillantást nyerve azokba a szellemi műhelyekbe, ahol a jövő tervezőit képzik.

Az idén két új tematikai egységgel bővül a 2008. évi 360° Lakástrend & Design. Egyrészt a „madeinhungary” kiállítással azonos helyszínen, a Gödör Klubban debütáló, a kelet-európai tervezőket felvonultató „med(meeting of eastern design) rendezvénnyel, másrészt a „trendhecc” nevű offline programsorozattal, amelynek keretében belvárosi kávézók, klubok és galériák kreatív találkozási pontként kapcsolódnak be a négy nap eseményeibe, kiállításaikkal támogatva az építészet, a divat, a formatervezés és a vizuális kommunikáció jobb megértését.

Helyszín: Műcsarnok
A kiállítás megtekinthető: 2008. március 6–9.
Nyitva: 10–19 óráig, szombaton: éjfélig
Jegyvásárlás két helyszínen: Műcsarnok, Gödör Klub
Belépőjegy: 1500 Ft
4 napos belépőjegy: 4000 Ft
Diákjegy: 1000 Ft (csak csütörtökön és pénteken)
Bővebb információ »

Exit mobile version