Hegyalja Fesztivál

nlc | 2008. Július 08.
10... 9... 8.... - igen, megkezdődött a visszaszámlálás. Már csak néhány nap, és ismét benépesül a rakamazi Tisza kemping, és megkezdődik a fergetegesnek ígérkező kilencedik Hegyalja Fesztivál.

Időpont: 2008. július 9–13.
Helyszín: Rakamaz

Bérlet
– elővételben: 12 500 Ft
– a helyszínen: 15 000 Ft
Napijegy
– elővételben: 5200 Ft
– a helyszínen: 6000 Ft
Bővebb információ »

A hagyományokhoz híven 2008-ban is programkavalkád várja a Rakamazra zarándoklókat. A neves külföldi sztárok mellett ott lesznek a legfontosabb hazai fesztiválcsillagok, és természetesen a kevésbé ismertek is megmutathatják oroszlánkörmeiket július 9-e és 13-a között.

A külföldi fellépők közt ott vannak: Juliette Lewis és a Licks, a The 69 Eyes, Phil Hartnoll, Future Prophecies, Caliban, Katatonia. A hazai zenei élvonalból a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, valamint Zagar is koncerteznek.

A kilenc színpadon összesen kétszáz produkció látható majd ezen a hosszú hétvégén a világörökség részeként jegyzett Tokaj tőszomszédságában, de lesznek filmvetítések, közönségtalálkozók, viták és pódiumbeszélgetések is. Ez utóbbiak helyszíne a Zöld sátor lesz, ahol egyebek közt Katona Kálmánt, az országgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnökét, Illés Zoltán környezetpolitikust és Aradi Csaba nyugalmazott nemzetipark-igazgatót látják vendégül. Izgalmasnak ígérkezik Hujber Ottó vitája Takács Andrással a szerencsi szalmatüzelésű erőműről.

Quimby

Némi változás, hogy a korábban Pocolóként megismert és megszeretett programhelyszín idén Kalamoló néven él tovább. Mindkét elnevezés utal a helyi, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folklórkincsre: míg a „pocolás” pihenést, ellazulást jelent, addig a „kalamolás” kavarást, lendületes cselekvést. Egy kis ízelítő a programból: embervadászat, nem létező tárgyak tárlata, filmvetítés a Mediawave archívumából, a szocialista képregény története, sztárdiskurzus Deák Bill Gyulával, Lovasival, Lecsóval, Péterffy Borival, a Quimby tagjaival, szalonnasütés és persze zene kifulladásig. Érdemes lesz útba ejteni a Civil utcát is, ahol a legváltozatosabb témákkal várnak a kitelepült egyesületek és alapítványok: környezetvédelem, hit, hagyományőrzés, szex, szerelem, kultúra, informatika.

Juliette Lewis

A fesztivál infrastruktúrája az elmúlt években jól vizsgázott, így akik már jártak Hegyalján, tudják jól, hogy elegendő sátorhely, illemhely, zuhanyzó áll a kempingezők rendelkezésre, mint ahogy az ellátás is megfelelő. És ami még fontosabb: elérhető áron juthat enni- és innivalóhoz a fesztivál közönsége.

A Hegyalja Fesztivál vonzereje a felsorolt programok és szolgáltatások mellett elsősorban maga a helyszín: Tokaj-Hegyalja számos turisztikai, gasztronómiai és egyéb élményt ígér két buli között, így akár nyaralásként is felfogható az itt töltött szűk egy hét. A tokaji bor megkóstolása például kötelező! A lehetőségekről a helyszínen az infopultosok, valamint a helyi Tourinform-irodák nyújtanak bővebb információt, de a fesztivál honlapján (www.hegyaljafesztival.hu) és a helyszínen elérhető műsorfüzetben is hozzáférhetők. Szállások korlátozott számban ugyan, de még foglalhatók. Bővebb infók: szállás Tokajban, szállás Rakamazon, szállás a környéken, online szállásfoglalás.

Bulihelyek.lap.hu
Party.lap.hu
Koncert.lap.hu

Exit mobile version