5 tuti koncert, amit vétek kihagyni

Összeállította: Sz. Zs. | 2009. Augusztus 25.
A következő hetekben, hónapokban igazi nagyágyúk látogatnak el hozzánk, hogy kedvenc zenéinkkel kényeztessenek minket – ezúttal végre élőben.
Leonard Cohen World Tour 2009

Nem keveset kellett ugyan várnunk, de végre eljött az idő, amikor a könnyűzene egyik legősibb legendája nálunk is tiszteletét teszi: Leonard Cohen nyárzáró koncertjével köszön be Magyarországra. A közkedvelt művész még hetvennégy évesen is lazán körbeturnézza a világot, aminek további szépsége, hogy zenéivel nemcsak az idősebb generációkat bűvöli el, de a fiatal zenekedvelők is elismerik és követik pályafutását.

Nem meglepő, hogy a kanadai világszerte telt házas koncerteket ad, szerteágazó művészi tehetségét olyan sikeresen gyúrja össze zenei produkcióvá, hogy szinte mindenki megtalálja benne a saját világát.
A country, a folk-rock, a pop és szinte minden aktuális korszak menő stílusjegyeit költői gonddal dolgozza össze, koncertjein az érzelmek prezentálását a legprofibb zenészek összecsiszolt munkája teszi lehetővé. Erősen spirituális és társadalomkritikus szövegei egyaránt megérintik a mélyen vallásos idős hölgyeket, de a lázadó, politikából, társadalomból kiábrándult fiatalokat is. Kiemeli a családi összetartás, a barátság, a szerelem jelentőségét, hol árnyaltan, hol élesen kritizálja a társadalomra telepedő vérszívókat, a pénz hatalmát, a médiát és a médiával erős függésbe került tömegeket.

Rengeteg dalát ismerhetjük más neves előadóktól is, ami szintén lehengerlő dalszerzői kvalitásait bizonyítja. Judy Collins Suzanne-adaptációjánál talán csak az idejekorán elhunyt énekes, Jeff Buckley Hallelujah-feldolgozása ismertebb. Cohen rajongói között olyan együtteseket és előadókat találunk, mint a U2, az REM, Sting vagy Nick Cave.

Időpont: 2009. augusztus 31., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna »
Jegyárak:
Ülő: 10 400, 12 600, 14 700, 20 000, 26 300, 36 800, 52 500 Ft
Hivatalos honlap:
www.leonardcohen.com »
Bővebben: www.showtimebudapest.hu »

Anastacia-koncert

Három év szünet és egy új lemez után Anastacia visszatért a koncertszínpadokra: a soul/pop/rock stílusokat ötvöző chicagói énekesnő a nyár eleje óta huszonnyolc európai városba látogatott el, hogy feledhetetlen élménnyel gazdagítsa közönségét. Szerencsére Budapest sem maradt ki a sorból: már csak pár nap, és akár te is hallhatod őt élőben.

Az amerikai énekesnő már a 2000-ben megjelent első, Not That Kind című albumából is ötmillió példányt adott el, s azóta összesen huszonötmillió lemeze kelt el. A többek között a Music Television különböző díjaival is kitüntetett „kis hölgy” hatalmas énekhanggal bír. Az alig 160 cm magas énekesnő erőteljes, karakteres énekhangja olyan slágerek révén vált világhírűvé, mint az I’m Outta Love, a Not That Kind, a Paid My Dues, a Left Outside Alone, a Sick & Tired vagy a Why’d You Lie to Me. Nemcsak dalai révén ismert, hiszen akkor is a címlapokon szerepelt, mikor 2003-ban mellrákot diagnosztizáltak nála, s a rajongók a kórral folytatott küzdelmét is végigkövethették.

 

Anastacia 2004-es európai turnéjára összesen több mint nyolcszázezren voltak kíváncsiak. Az arénákat megtöltő koncertsorozat két hónapig tartott, majd ugyanabban az évben egy ráadás körrel is megfejelték. Ezúttal a nyár folyamán járja majd végig a kontinenst, és az ősz elején, szeptember 6-án érkezik Budapestre, a SYMA Rendezvényközpontba.

Időpont: 2009. szeptember 6., vasárnap, 20 óra (kapunyitás: 19 óra)
Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont
Belépő: állóhely: 9990 Ft, az első 1000 darab: 8990 Ft, ülőhelyek: 10 990–12 990 Ft, VIP-ülőhelyek vendéglátással: 22 990 Ft
Bővebben:
www.anastacia.com »
www.syma.hu »

ZZ Top: Double Down Live

Ősszel minden idők egyik leghatásosabban dizájnolt rockcsapata érkezik Magyarországra. A hosszú szakáll, a napszemüveg és a motorosszerelés azok számára is egyből beazonosíthatóvá teszi a formációt, akik még képen sem láttak Harley Davidsont. A ZZ Top október 15-én ad hatalmas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A houstoni gyökerekkel rendelkező banda negyven éve változatlan felállásban teríti világszerte a motoros-, Las Vegas-os életérzést. Billy Gibbons (ének, gitár), Dusty Hill (basszusgitár) és Frank Beard (dob) triója 1969-ben kezdett új színt keverni Texas blues-rock világába, 2006-ig egyetlen menedzserrel, Bill Hammel. Termékenységük tizennégy stúdióalbum, egy koncertlemez és az ezekből szűrt öt válogatáslemez formájában jelentkezik, sőt már tizennégy nagyszabású turnét is lenyomtak.

A VH1 zenetévé negyvennegyediknek lőtte be őket százas hard rock listáján, ami – figyelembe véve, hogy azért vannak náluk sokkal keményebb rockerek – a bluesrajongókat is büszkeséggel töltheti el. Csakúgy mint a névválasztás, amelyben szerepet játszik a gitármágus B. B. King is. Az ő és a Zig-Zag cigipapír közös hatására először ZZ King lett volna a név, de a tagok úgy gondolták, ez túl közeli B. B.-hez, így a bluesuralkodóhoz méltó Top szót tűzték a ZZ után. Aztán ők is királyok lettek.

Időpont: 2009. október 15., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Jegyárak: ülő: 7500, 9900, 12 500, 15 000, 19 000 Ft, álló: 9900 Ft
Hivatalos honlap: www.zztop.com »

Eros Ramazzotti Tour 2009

Novemberben ismét hazánkba látogat Eros Ramazzotti. A latin amorózó nemcsak a női szíveket dobogtatja meg, hanem komoly szakmai elismerések is fémjelzik sikeres pályafutását. Mindemellett az sem elhanyagolható tény, hogy eddig a világon már több mint harminchatmillió lemezt sikerült eladnia. Az olasz nyelv annak sem állított akadályt, hogy olyan óriási nevekkel készítsen duettet, mint Tina Turner, Cher, Anastacia vagy Joe Cocker.

Sikere hazánkban is tagadhatatlan, hiszen 2006-ban a rádiók által legtöbbet játszott dal az I Belong to You (Il ritmo della passione) volt, és három éve az olasz énekes megtöltötte a Budapest Sportarénát is. A telt ház az idei fellépésénél is borítékolható, hiszen nyár végén új albummal jelentkezik Eros. Erre már négy éve várnak a rajongók, ha nem számítjuk a 2007-es, e2 címen megjelent válogatáslemezét. A négyéves kihagyás után előreláthatólag az olasz sztár ismét világszerte reflektorfénybe kerül, ahonnan tulajdonképpen 2000 óta eddig sem került ki igazán.

Időpont: 2009. november 3., 19.30
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebben: www.ramazzotti.com »

Diana Krall Budapesten

Diana Krall november 18-án lép színpadra a Budapest Sportarénában. Eddig egyetlen alkalommal koncertezett nálunk, 2004 decemberében, kirobbanó sikerrel. Miután a művésznő híres arról, hogy jobban szeret kisebb helyeken játszani, így nálunk is úgynevezett színházi kialakítású Aréna terembe lehet a belépőket megvásárolni.

Diana Krall 1964-ben született Kanadában, Nanaimo városában. Szülei nyomdokain – édesapja szintén dzsesszzongorista volt, és óriási lemezgyűjtő – négyévesen zongorázni tanult, tizenöt évesen pedig már szülővárosának lakosait kápráztatta el játékával. Zenei képzettségét az Egyesült Államok neves konzervatóriumaiban tökéletesítette: Boston, Los Angeles, New York legjobb oktatóinál és dzsesszelőadóinál tanult. Első albuma 1993-ban jelent meg egy független kanadai kiadónál Stepping Out címmel. A világ dzsesszrajongói leginkább az 1999-ben megjelent The Look of Love albuma kapcsán ismerték meg, amiért Grammy-díjat nyert dzsessz kategóriában, és az első dzsesszalbum volt a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.

Azóta ő a legkeresettebb női dzsesszelőadó. Albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. 2003-ban férjhez ment Elvis Costellóhoz, három évvel később ikreknek (Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James) adott életet.

Idén tizenkettedik albumával, a Quite Night című anyaggal tért vissza, amely több országban a slágerlista élén kezdett, köztük hazánkban is. A brazil zene előtti tisztelgés és a férjéhez írt romantikus dalok keverednek új albumán, melynek turnéja Magyarországot is érinti.

Időpont: 2009. november 18., 20.00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
További infó: www.dianakrall.com »
www.livenation.hu »

Exit mobile version