Alternatív mozis Mikulások

TóCsa | 2009. December 05.
Ha eddig abban a tudatban éltünk, hogy a Mikulás csak egy kicsit uncsi, piros kabátot és fehér szakállat viselő, csokoládét osztogató vénember lehet, hát nagyot tévedtünk. Bemutatjuk a mozivásznak legizgalmasabb Mikulásait.

Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan)
Film: Durr, durr és csók

Szögezzünk le rögtön egy alapszabályt: a Mikulás (már csak a szakállból kifolyólag is) férfi! Első jelöltünk tehát már azáltal is rendhagyó, hogy a másik nemhez tartozik, és még csak szakálla sincsen. Felháborító! A nem túl fényes karrierrel rendelkező színésznő, Harmony Faith Lane mellékállásban hoszteszkedik, és az egyik hollywoodi, fényűző partin szexi Mikulásnak öltözve kell fogadnia a vendégeket. Mindezt nem túl lelkes mosollyal az arcán teszi, és ehhez még hozzájön, hogy ebben a szerkóban kell pisztollyal a kezében végigrohannia egy autópályán Los Angelesben.

 

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Nőként a szexi mikulásos szerkóját, férfiként pedig egy csókját.

Willie (Billy Bob Thornton)
Film:
Tapló Télapó

Mint filmünkből kiderül, nem minden Mikulás szereti a gyerekeket. Ők az ún. megélhetési Télapók, akik csak az ünnepben rejtőző anyagi nyereség miatt öltenek Mikulás-gúnyát, de Willie-nek más szándékai is vannak. Törpe krampusz társával minden karácsonykor kirabolják a plázát, ahol éppen dolgoznak. Ezenfelül folyamatosan részeg, és rendszeresen bevizel. Minden karácsonykor megfogadja, hogy utoljára veszi fel a Télapó-szerkót, de aztán egy év alatt mindig elissza, elnőzi és eljátssza a rabolt pénzt, így semmi sem mentheti meg a Mikulássá válástól.

 

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Egy üveg töményet. Az mindig van nála.

 Gabriel és társai (Gary Sinise és sokan mások)
Film: Hulla, hó, telizsák

Az eredetiben Reindeer Games, vagyis Rénszarvasjátékok címet viselő film igazi karácsonyi mozi, annak ellenére, hogy egy erőszakos rablásról szól, mivel az egy filmre eső Télapók száma talán csak a Schwarzenegger-féle Hull a pelyhesben nagyobb. Gabriel dörzsölt és durva fazon, aki a húga új pasiját kihasználva akar betörni egy kaszinóba, és nemes egyszerűséggel fegyverrel kényszeríti erre a srácot. Ő és bűnbandája Mikulásnak öltözve, alaposan felfegyverkezve végzik el a betörést karácsony ünnepén, jó kis karácsonyi dallamokkal a háttérben. A vérbe fagyott Mikulások képét a hóban nem lehet feledni.

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Inkább adjuk oda a tárcánkat és a nálunk lévő értékeket.

 Billy Chapman (Robert Brian Wilson)
Film:
Silent Night, Deadly Night

Ha valakinek ötéves korában egy Télapónak öltözött rabló végez a szüleivel, majd éveken át az árvaházban szexuálisan frusztrált gyereket nevelnek belőle az apácák, a plátói szerelmével a kollégája fekszik le, és a főnöke arra kényszeríti, hogy ő legyen az üzlet Télapója, akkor nem szabad csodálkozni, ha az illető csúnyán bekattan. A Mikulás ebben a filmben nem puttonyt, hanem egy jókora fejszét hord magánál, amelyet a nyolcvanas évek slashereihez hűen nem rest minél több emberbe belevágni. Ha ezzel a Mikulással találkozol, jobb, ha szaladni kezdesz!

Milyen ajándékot kérjünk tőle?

Próbálkozhatunk az életünkért való könyörgéssel, bár valószínűleg hiábavaló lesz.

 És minden idők legszörnyűbb télapós története!
Film:
Szörnyecskék

Kate: „Életem legszörnyűbb élménye karácsonykor esett meg velem. Óh, istenem! Szörnyű volt. Szenteste. Kilencéves voltam. Anyuval a fát díszítettük, és vártuk, hogy apu megjöjjön munkából. Már későre járt. Apu sehol. Anyu felhívta az irodáját. Senki nem vette fel. Elmúlt karácsony napja, de ő nem került elő. A rendőrség megkezdte a keresést. Négy vagy öt nap is eltelt. Egyikünk sem tudott enni vagy aludni. Minden darabjaira hullott szét. Odakint havazott. A házban nagyon hideg volt, ezért megpróbáltam begyújtani a kandallót. Ekkor furcsa szagot éreztem. Kijött egy tűzoltó, hogy megnézze a kéményünket. Anyával azt hittük, hogy egy döglött madarat vagy macskát fog kihúzni onnan. Helyette apámat húzta ki. Mikulásnak volt öltözve. Megpróbált lemászni a kéményen… a kezében egy csomó ajándék volt. Meg akart lepni minket, de megcsúszott, és a nyakát törte. Azonnal meghalt. Így jöttem rá, hogy a Télapó nem létezik.”

Mikulás.lap.hu »
Film.lap.hu »

Exit mobile version