Találkozz élőben Terézanyuval!

nlc | 2010. Február 27.
A következő Irodalmi Centrifugán Bódis Kriszta kérdezi Rácz Zsuzsát Nesze neked, Terézanyu! című könyvéről. A beszélgetésben aktívan részt vesz, és felolvas: Létay Dóra.
Irodalmi Centrifuga Rácz Zsuzsával

A bestseller írónő kalandjai – egy pályakép, amely túlnövi a hűbéres rendszert

Ha ellátogatsz a soron következő, új helyszínen és új időpontban jelentkező Irodalmi Centrifugára, világszínvonalról, párhuzamokról és trendekről, elődökről és példaképekről, beszélgethetsz Rácz Zsuzsával, aki lassan irodalmárrá és gender kutatóvá érik, mert ma Magyarországon még nem elég, ha egy nő jókat ír.

Itt még kardozni kell, tanult kollégáim? – merül fel a kérdés. A válaszhoz megidézzük kedvenceinket, Virginai Woolf-on, Jane Austen-en át Irina Obermannovát és persze Bridget Jones-t. De még az új amerikai irodalomkritikát és Séllei Nóra félős farkasát is.
Átalakult és alakul az irodalom, a befogadás, a kritika, és mindezért – hol csendesen, hol hangosan – de elég régóta ügyködik a nő-szempontú irodalom, a szingli irodalom és a társadalom kritikus írónők. És mit tesz a siker, drága népszerű barátnéim? (Bódis Kriszta az estről)

“Rácz Zsuzsa annak az első generációnak nyelvén szól, mely először gyakorolta a teljes (?) női lázadás-felszabadulás rémes-örömteli kalandját – annak minden következményével egy félfeudális terepen. Hangjának érdessége (és humora) talán ezért talál el.” (Almási Miklós kritikájából)

Helyszín: Nyitott Műhely, Ráth György u 4. (a Déli pályaudvarnál)
Időpont:
2010. március 3. szerda 19.00
Bővebb információ »

Tipp: www.terezanyu.hu »

Rendeld meg a könyvet a Polc.hu-n! »

Exit mobile version