Össze lehet turmixolni egy iPadot?

F.I. | 2010. Április 15.
A válasz kiderül lenti videónkból. A héten Gwyneth Paltrow főz nekünk, megnézzük, hogyan festenénk képregényfiguraként, és ingyen tanulunk a legnevesebb kreatívoktól.

1. A profilfotó napjaink egyik fogas kérdése. Ki nem borzongott már a közösségi oldalakon ismerőseinek gátlástalan kitárulkozásán, akik a habos menyasszonyi ruhájuktól kezdve a gyerekük pelenkájának tartalmáig mindent megosztanak a világgal? A pózoló szerencsétlenek sem jobbak. Hogyan legyünk felismerhetően, érdekesen, de nem mesterkélten jelen a Facebookon és társain? Számunkra a BeFunky.com az egyik megoldás. Képregényesített fejünket el tudjuk viselni a nyilvánosság előtt is, sőt szerkesztőségünk néhány vállalkozó szellemű tagja nem fél bemutatkozni sem a Nők Lapja Cafe olvasóinak… A BeFunky.com oldalon te is megnézheted, hogyan festenél képregényfiguraként!

Be Funky
Be Funky

 

Be Funky

2. Az alábbi videónak talán örülnek azok, akiknek elegük van az iPad körüli felhajtásból, a film azonban más okból tanulságos. A videóban szereplő joviális öregúr egy turmixgyártó cég tulajdonosa, aki eredetileg a szerény eladási adatokat próbálta kicsit felturbózni azzal, hogy filmre véve mindenfélét a turmixba dugdosott, bizonyítandó, hogy a cég gyártmányának nincs lehetetlen. A turmixgépét megjárta már Barbie babától, fényképezőgéptől, Rubik-kockától, szótártól kezdve minden, legutóbb egy iPad. A kérdés: „Will It Blend?”, kultikus lett az USA-ban, az eladási számok is elég rendben vannak, mi pedig nemcsak a leleményes reklámstratégián ámulunk, hanem a turmixolási teszt végeredményén is. A videó Apple-fanoknak nem ajánlott.

Blendtec.com

3. Talán tíz év múlva nem kell összemaszatolnunk a szakácskönyvünket főzés közben, és ide-oda ugrálnunk a recept és a tűzhely között, hanem a konyhánk csempéjébe beépített monitoron keresztül kapjuk majd az instrukciókat az ebéd elkészítéséhez. Ha egyszer így lesz, Gwyneth Paltrow-tól szívesen tanulnánk főzni. Na nem azért, mert különlegesen jó szakácsnő lenne, hanem azért, mert azon kevesek közé tartozik, akik természetesen tudnak viselkedni a kamera előtt, anélkül, hogy negédeskednének, huncutkodva nevetgélnének a kamerába, vagy lemerevedve tőmondatokat tudnának csak kinyögni. Gwyneth egyszerű ételeket főz, miközben magáról, családjáról, munkájáról mesél. A honlap szimpla, letisztult dizájnja úgyszintén követendő…

Kattints a képre az oldalért!


4.
A francia Tomi Ungerer napjaink egyik legjelentősebb grafikusa és gyermekkönyv-illusztrátora, regénybe illő életrajzzal, számos kitüntetéssel. Több mint nyolcvan, gyerekeknek írt tabudöntögető könyvéből mindössze egy jelent meg magyarul. Amíg a hazai könyvkiadók fel nem fedezik, a munkásságának szentelt múzeum virtuális kiállításán ismerkedhetünk rajzaival.

Tomi Ungerer

 

A virtuális kiállításért katt a képre!

5. Még a legelvetemültebb könyvmoly is gyűlöl kétféle szöveget olvasni: a felhasználói útmutatót és a szoftverleírást. Annál jobb, hogy nem kell könyvet bogarászni, hanem ingyenes online tanfolyamokon tanulhatunk mindenféle kreatív technikát a festéstől és a fényképezéstől a filmezésen át a programozásig.

CreativeLive

 

CreativeLive

6. A Retronom.hu jó példa arra, mire is jó ez az egész webkettősdi, amellett, hogy ismerősünk fényképein röhögünk az iWiW-en (lásd még 1. pont). Az oldal a 20. század tárgykultúrájának nyílt gyűjteménye, amelyet mi magunk is gyarapíthatunk. Megnézhetjük azt is, hogy nézett ki születésünk évében a centrumos reklámszatyor, a Galaktika magazin és a Diana sósborszesz.

 

Retronom.hu
Exit mobile version