5 program, amit tilos kihagyni augusztusban

Összeállította: Sz. Zs. | 2010. Augusztus 01.
Augusztus a nyár esszenciája, a legbujább hónap egész évben, élvezd ki minden egyes pillanatát. Segítségül összegyűjtöttük a legizgalmasabb programokat.
Zempléni Fesztivál

Ha szereted a jó muzsikát, és szívesen barangolsz idilli tájakon, irány a Zempléni Fesztivál, ahol mindent megtalálsz a szimfonikus zenétől kezdve a dalesten és kórusműveken át a népzenéig vagy éppen a dzsesszmuzsikáig. A különböző koncerthelyszíneket gyalogosan, két keréken, kocsival, erdei kisvasúton vagy kishajón keresheted fel.

A fellépők között lesz a Benkó Dixieland Band, a Hot Jazz Band, a Váczi Eszter Quartet, a Kaláka, a Ghymes és még rengeteg izgalmas előadó. A program részét képező zenés borvacsorákon a finom ételek mellé jóféle muzsika dukál.

Időpont: 2010. augusztus 7–21.
Helyszín: több helyszín – Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Tarcal, Tolcsva stb.
További információ: www.zemplenfestival.hu »

 Sziget 2010

Augusztus elején tizennyolcadik alkalommal indulunk meg tömött sorokban a Hajógyári-sziget felé, ahol kedvenc fesztiválunk megannyi izgalmas programot ígér, legyen az egy nagyszínpados világsztár vagy egy kisebb helyszínen bemutatott izgalmas produkció.

Az idei Sziget egyrészt az elmúlt évek legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless, de visszatér a legendás Iron Maiden is, akiktől – ígéretük szerint – nemcsak a régi nagy klasszikusokat hallhatjuk majd, de a nyár végén megjelenő új albumukat is műsorra tűzik. Napjaink legfontosabb csapatai is itt lesznek, így például a tavaly a Legjobb Zenekar címet elnyerő Muse vagy a 2009-es Év Albuma címmel büszkélkedő Kasabian. Aztán a mínusz egyedik napon itt lesz a Kispál-búcsú, a nulladikon pedig reggae-ska örömünnepen vehetnek részt a szigetlakók.

Napijegy: 12 000 Ft
0. napi jegy: 6000 Ft
1. napi jegy (Kispál és a Borz – búcsúkoncert): 6000 Ft
Ottalvós bérlet: 54 000 Ft

Időpont: 2010. augusztus 9–16.
Helyszín: Óbudai-sziget
Bővebb infó: www.sziget.hu/fesztival »

41. Debreceni Virágkarnevál

Cívis-vendégszeretet, debreceni táncosok, belga narancsdobálók, olasz zászlóforgatók, brazil szambások és mesés virágkompozíciók a hozzávalói a Debreceni Virágkarnevál 41 éves receptjének.

A város legnagyobb rendezvényén hagyományosan lesz virágok utcája, amely a sétálóutcán virágvásárlási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A virágok mellett lesz kézművesvásár, virágkötészeti bemutatóval egybekötött virágkiállítás, valamint oldtimer-felvonulás, a gyerekeket pedig az állatok karneválja szórakoztatja. A sztárfellépők sorában Bobby McFerrin, Ali Campbell (UB40), valamint az R-GO is szerepel.

Jegyek: 360–3300 Ft
Időpont: 2010. augusztus 16–21.
Helyszín: Debrecen, Kossuth tér
Bővebb infó: www.fonixinfo.hu »
debreceniviragkarneval.lap.hu »

 24. Mesterségek Ünnepe

Négy napon át idén is színes programkínálattal várja a látogatókat a budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepe,  ahol a hagyományőrző népművészet legjelesebb képviselői mutatkoznak be. A kirakodóvásár és az elmaradhatatlan gasztronómiai élmények mellett egész napos színpadi programokkal, sok tánccal és zenével csábítanak bennünket.

A budai Vár történelmi környezetében kézművesmesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A látogatók megismerkedhetnek különböző mesterségekkel, mint például: fafaragó, gyékényszövő, kovács, fazekas, hangszerkészítő, kékfestő, csipkeverő, nemezkészítő, kerékgyártó, kosárfonó, tojásfestő, mézeskalács-készítő. A népművészeti hagyományok egyszerű elemeit a gyerekek is kipróbálhatják.

A mesterségbemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják eladásra portékáikat. A rendezvényt színesíti a régi budavári vásári hangulat megidézése: egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Az érdeklődők különböző játékos vetélkedőkön mérhetik össze a hagyományokkal kapcsolatos tudásukat.

2010-ben a rendezvény kiemelt vendégei lesznek a bolgár kultúra hiteles képviselői, kézművesek, táncosok, zenészek.

Kiemelt téma: tojásdíszítés, mézeskalács-készítés, gyertyaöntés.

Jegyárak:
• felnőttjegy: 1500 Ft
• gyermek és nyugdíjas: 500 Ft
Időpont: 2010. augusztus 19–22.
Helyszín: Budapest, Budavári Palota
Bővebb infó: www.nesz.hu »

 SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok

A napsütéses nyár utolsó nagy bulija, vízparti feeling, strandozós nappalok, pörgős éjszakák, ahogy már azt megszoktuk: kék ég, zöld fű, szőke Tisza, SZINes programok. Ez utóbbiak közt már a szervezők bejelentették – egyebek mellett – a Europe, a Scooter vagy a Sugababes koncertjét, sőt a The Rasmus is elfogadta a meghívást a hazai rajongótábor nagy örömére. Azt is tudjuk, hogy a fesztivál egyik egyedi színfoltja – a csendes bulizás helyszíne – a Silent Disco lesz, ahol a résztvevőknek rendkívüli akusztikus élményben lesz részük, a kívülállóknak pedig igen furcsa látványban. A táncolók ugyanis drót nélküli fejhallgatón keresztül hallják csak a kiválasztott zenét, s arra táncolnak a kívülről csendes térben.
A SZIN az egyetlen olyan fesztivál, mely természetes vízparton és egyszerre medencékkel tarkított strandkörnyezetben zajlik, és nem utolsósorban az első hazai fieszta, mely a fenntartható fejlődés, az ökotudatos életmód népszerűsítését tűzte ki céljául. Szóval ha jó hangulatban szeretnél búcsút venni az idei nyártól, itt a helyed!

A bérlet ára a rendezvény kezdetéig 14 900 Ft, a helyszínen pedig 17 900 Ft lesz.
A napijegy elővételben 4900 Ft, a helyszínen 6200 Ft.

Időpont: 2010. augusztus 25–29.
Helyszín: Szeged, Újszegedi partfürdő
Bővebb infó: www.szin.org »

Programajánló.lap.hu »

Exit mobile version