Mitől lesz valaki menő?

F.I. | 2010. November 26.
Ennek a kérdésnek jár utána egy fotóblog. Hírösszefoglaló egy mondatban, könyv e-mailben és egy varázslatos, Budapestet ábrázoló film e heti webajánlónkban.

1. Bár jelenleg a lassú, az étkezés élvezetére és örömeire nagy hangsúlyt fektető irányzat van divatban, senki nem mondta, hogy a receptek ne lehetnének lényegre törőek. Ezt fejleszti tökélyre egy twitteres szakácskönyv, amely a kor igényeihez igazodva mindig kéznél lehet. A Cézár-saláta receptje például: „Mince6anchovyfillet/garlc; +t grndmustard/½c olvoil. Whisk+egg/lemon. Toss+lrg romaine/½c parm/3c crouton; +lem/s+p to taste”. Világos, nem?

Már megrendelheted a twitteres receptekből összeállított könyvet is!

www.eat-tweet.com »

2. Úgy tűnik, a fővárost káromló „Budapest-bashing” mintha tömegsport lenne mifelénk. Ilyenkor érdemes magunkba szállni egy-egy ilyen videó erejéig, amelyet a fiatal filmes Dancsó Péter készített ún. time-lapse technikával.


3.
Ha néha-néha az a képzetünk támad, hogy egy bizonyos ruhadarab vagy márka ruházza fel az embereket szuverenitással és kisugárzással, érdemes végigböngészni az Impossible Cool fotóblogot. Az oldal a huszadik század kultikus figuráit szöveg nélkül, kizárólag átütő erejű fekete-fehér képet közölve mutatja be. Gyorsan felfedezzük majd, hogy a „coolness” nem a külsőségekben, hanem a magabiztos, öntudatos tekintetben és a függetlenséget kifejező tartásban keresendő.

Sutherland
Bardot
Viggo

4. Munka után, fáradtan, még egy híradónyi időre sincs erő elmerülni az aktuálpolitikában? Az Egymondatban blog tömören és ironikusan összefoglalja, kommentálja a napi híreket.

5. Gyorsan és hatékonyan kereshetünk letölthető avi, mp3, zip és egyéb fájlok után a Files Tube alkalmazással:

6. Miközben minden korábbinál többet olvasunk a weben és többtucatnyi e-mailt böngészünk végig nap mint nap, könyvekre már nem marad időnk – állapította meg a New York-i Susan Danziger. Az a forradalmi ötlete támadt, hogy ahelyett, hogy a szépirodalom a polcon porosodna, RSS-feeden keresztül is landolhatna a levelesládákban, kisebb adagonként. A Daily Lit napi rendszerességgel, ingyenesen küld öt perc alatt elolvasható szövegrészleteket az előfizetőknek. A könyvek nagy része angol nyelvű, de német, francia, spanyol és olasz műveket is találhatunk a katalógusban.

DailyLit
Karácsonyi varázslat: a legjobb adventi vásárok Bécsben
Európa szíve újra megdobban, alig kétszázötven kilométerre Budapesttől. Az adventi vásárok császári városa milliókat ölel keblére, békés, mégis pompázatos hangulatban. Legyél ott te is! » 
Exit mobile version