Spórolj időt profi időbeosztással – tippek!

nlc | 2011. Május 24.
Sokszor hiába igyekszünk 24 óra alatt mindent elintézni, egyszerűen nem sikerül. Lehet, hogy hiába rohangászunk, mint pók a falon, mégis elrontunk valamit? – Időspóroló tippek amerikai tudósoktól.
 
 Senki nem tudja hol van a Moszkva tér?
Váltsunk útvonalat
 

Tíz százalékkal rövidíthetjük le az utazási időnket, ha igyekszünk elkerülni a balkanyarokat; így kevesebbet fogunk a piros lámpáknál ácsorogni, mondják a UPS csomagküldő szolgálat szakemberei.

Gondolkodjunk 25 perces blokkokban

Próbáljunk meg egy adott feladatra 25 percig komolyan fókuszálni úgy, hogy ne hagyjuk, hogy közben bármi is megzavarjon. Ezután tartsunk 5 perc szünetet. Az ilyen szünetek hatására gyorsabban fogunk tudni gondolkodni, és jobb lesz a teljesítményünk is, mondja a produktivitás-szakértő.

Vásároljunk okosabban

Sokszor nemcsak idő szempontjából, de anyagilag is jobban járunk, ha feltérképezzük az online boltok kínálatát. Bizonyos webshopok ma már megjegyzik a méreteinket, és ha a kínálatban keresgélünk, még nekünk tetsző dolgokat is ajánlanak.

Mindent csak egyszer oldjunk meg

E-mailekre és üzenetekre igyekezzünk azonnal válaszolni. Ha ez nem sikerül, akkor döntsük el, hogy mitévőek legyünk az üggyel és legalább to-do listára tegyük fel. Így elkerülhetjük, hogy egy e-mailt számtalanszor meg kelljen nyitnunk, hogy tudjuk, hogy nagyjából hol is tartunk a dolgainkkal.

Tartsuk távol a kollégákat                                                                                                                                  

Jobb, ha nincs az asztalunk mellett vendégszék vagy csokisdoboz, mert ezek ott tartják a munkatársainkat az asztalunknál. Inkább barikádozzuk el magunkat szobanövényekkel és papírhalmazokkal, ha sürgős munkánk van.

Kerítsünk új helyet az ébresztőórának

Ha csupán tizenöt perccel korábban kelünk annál, mint amikor feltétlenül muszáj, máris sokkal jobb lehet a napunk, hiszen lesz időnk kávét inni, vagy ruhákat válogatni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, nagyon fontos, hogy ne tudjuk ötpercenként kinyomni az ébresztőórát, hogy annyival is tovább aludjunk. Tegyük a vekkert a fürdőszobába: ha ott csörög, fel kell kelnünk, hogy elhallgattassuk, és máris ott a zuhany, csak be kell ugranunk.

Exit mobile version