Mobilos tippek európai vakációhoz

T-Mobile | 2011. Augusztus 12.
Az okostelefonok és az azokra letölthető alkalmazások megjelenésével a belföldi és külföldi utak megszervezése összehasonlíthatatlanul könnyebbé vált, mint néhány éve. Okostelefonnal a zsebben mindent magunkkal vihetünk, bárhová is tartunk, rádaásul az adatroamingdíjak csökkenésével sokkal lazábban szörfölhetünk a neten.

Aki szereti a spontaneitást, okostelefonján böngészve akár a fapados repülőjegyek kedvező árai alapján is kiválaszthatja az idei célállomást. Az e-ticketek korában nem kell papíralapú repülőjeggyel bajlódnunk, e-mailjeinkből könnyen visszakereshetjük a foglalási és a járatszámot. Szálláskereséskor gondoljunk az Airbnb applikációra, amelynek ajánlatai költséghatékony megoldást jelentenek a belvárosi pezsgést előnyben részesítő utazóknak. A hagyományos utazást kedvelők a Booking.com internetes oldal okostelefonra optimalizált app-jét töltsék le, amely lokációhoz mérten, vagy egyedileg megadott szempontok alapján ajánl szállást minden kategóriában.

 

Utasbiztosítás, valutaváltási információk és térkép nélkül senkinek sem érdemes külföldi kiruccanásra indulnia. A T-Mobile hálózatából az utasbiztosítás egy SMS-sel igényelhető; a reptéren várakozva vagy az autóban, a határátlépéskor, vagy akár azután (a határátlépést követő két órán belül) is igényelhetjük a biztosítást.

Nyaralás alatt is hasznos alkalmazások sora vár minket az Android Marketen vagy az iStore-ban. Kövessük nyomon pénzügyeinket – ehhez könnyen ellenőrizhetjük az aktuális árfolyamokat például egy árfolyam-alkalmazással. Tájékozódjunk a helyi időjárásról, hogy megfelelő öltözékkel készülhessünk az aktuális túrára, a nyelvi nehézségeken pedig átsegít a Google fordító vagy bármelyik szótár alkalmazás.

Ha mindez készen áll, nincs más hátra: indulhat a város felfedezése. A legjobb, ha elővesszük személyes idegenvezetőnket, a magyar fejlesztésű, népszerű PocketGuide alkalmazást (T-Mobile-osoknak annak T-Mobile Edition változata ajánlott). Az alkalmazás a GPS pozíciónk alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és hangnavigációval vezet végig a városon. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás egyetlen kattintással videót készít, amit megoszthatunk barátainkkal.

Július elejétől e-mailjeink böngészése, az applikációk használata és a netes szörfölés is elérhetőbbé vált. Az EU 26 tagállamában, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon is élhetünk a T-Mobile átalánydíjas adatroaming-csomagjainak előnyeivel. A T-Mobile honlapján böngészve különböző méretű roaming-adatdíjcsomagok közül kikereshetjük az igényeinknek megfelelőt, melyet utazáskor egyszerűen aktiválhatunk, és még túlforgalmazási díjtól sem kell tartanunk.

Az alkalmazások letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy wi-fi kapcsolat szükséges. Használatuk adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint számlázódik.

 

 

 

 

 

Exit mobile version