Élet a Vogue után – újrakezdés ötvenévesen

nlc | 2011. Szeptember 16.
Carine Roitfeld párizsi erkélye, séta az első magyar benzinkútnál és közösségi meseírás D. Tóth Krisztával e heti linkajánlónkban.
Élet a Vogue után - újrakezdés ötvenévesen

1. Új élet a nyugdíj előtt
Míg idehaza szinte elképzelhetetlen, hogy egy 55 éves nő önként dobbantson egy jól fizető munkahelyről, a francia Vogue volt főszerkesztője azonban a nyugdíj előtt még önmegvalósítani akart kicsit. Pár divatkampány, modellkedés, vad karaoke-partik és önéletrajzi könyvének kiadása mellett Carine Roitfeldnek arra is marad ideje, hogy filmet forgasson. A filmben showroomokon keresztül követhetjük nyomon a divat francia nagyasszonyát egészen párizsi lakása erkélyéig, miközben azt is megtudhatjuk, hogy az “ember fontosabb, mint a rajta lévő ruha”. Azta.

2. Sétálj egyet a benzinkútnál
Az első hazai benzinkút történetét bemutató Motalko – Egy benzinkút krónikája című dokumentumfilmhez készítette Falvay Miklós speciális 3D-s technikával az alábbi filmrészletet. A videót nézve az az érzésünk, mintha “sétálnánk” az archív felvételeken.

3. Ki gépen száll fölébe…
A kaliforniai Jenny Odell egérrel a kezében utazta körül a világot. A Google Earthön úszómedencék, repülők, atomerőművek, az emberi lét nyomai után kutatott, majd a “leleteket” kollázsokká komponálta újra. Éppen a műhold felülről való, nem emberi nézőpontja teszi lehetővé, hogy felismerjük emberségünk apró, ismétlődő jeleit e földön, írja Satellite Collection című munkájához a stílszerűen a keresőóriás székhelyéről, Mountain View-ból származó művész. 

4. Írj könyvet D. Tóth Krisztával
Mi a közös a Bazsó Gábor autós újságíróban és Mautner Zsófia gasztroszakértőben? Az, hogy mesét írnak. Az első közösségimédia-alapú mese írásában azonban a sok híresség mellett az olvasók is közreműködnek, hiszen minden fejezet végén szavazhatnak, hogyan folytatódjon Csepp, Dani és a többiek története.

5. Utazás magassarkúban
Máshogy utaznak-e a nők, mint a férfiak? Vajon a nők is felkerekednek ugyanolyan bátran, hogy bejárják Dél-Amerikát? A Travelettes online magazint, utazóblogot és közösségi hálót nők készítik és írják olyan nőknek, akiknek mindene az utazás.

6. Az utca divatja akvarellben
Egy streetstyle blogra már senki nem kapja fel a fejét, de egészen más a helyzet, ha festett utcai divatról van szó. Szabó Klára Petra mintegy száz képet festett meg az elmúlt években olyan emberekről, akinek megjelenése érdekesnek bizonyult számára.

 

Exit mobile version