Felejtsd el a tévét, irány ki a szabadba!

Myreille | 2012. Május 25.
Végre süt a nap, lehet kirándulni, biciklizni, tollasozni vagy éppen olvasni egy árnyékos fa alatt. 4+1 tipp, hogyan üsd el az időt a jó levegőn.

1.Vedd elő a bringát!

A kora nyári idő kedvez a biciklitúráknak és éppen ideje, hogy a téli álmosságot az izmaink is levessék. Tavasszal a kerékpárokat át kell nézni, azonban a szükséges karbantartási munkák után már lehet is indulni. A legtöbben ilyenkor választanak kerékpárt a gyerekeknek is, a kicsiknek pedig előkerülnek a műanyag motorok és a futóbiciklik. Védőfelszerelésről (sisak, láthatósági mellény) mindig gondoskodni kell!

2. Játszótér otthon vagy a parkban

A kerti játékok közül a legnépszerűbb a hinta, a csúszda és a homokozó. Nincs gyerek, aki ellen tudna állni ezeknek a csábításoknak. Nem csak hétvégén, de óvoda vagy iskola után is remek kikapcsolódást jelentenek. Ha a kert ugyanolyan mozgalmas, mint a játszótér, a gyerekek is szívesebben tartózkodnak a levegőn.

 

3. Együtt a család!

Miközben igazán jó kinti programot próbálunk kigondolni, a legegyszerűbbeket gyakran elfelejtjük. Ahhoz, hogy jól érezze magát a család nem feltétlenül drága és bonyolult dolgok szükségesek. Régi jól bevált játékok: labda és a tollas, hosszú időre leköti a felnőtteket és a gyerekeket, de érdemes megismerkedni olya ügyességi játékokkal is, mint a petanque. A gyerekeknek sokszor az a legszórakoztatóbb, ha szüleikkel együtt játszhatnak, felnőtteknek pedig olykor jó gyereknek lenni, akkor is, ha nincs gyerek a közelben.

4. Tengerpart nélkül is ki lehet teríteni a törölközőt

Legtöbben a tengerparti nyaralásra gyűjtögetjük a könyveket, hiszen arra számolunk, akkor majd lesz időnk és behozzuk az egész éves lemaradást. A törölközőt azonban ki lehet teríteni folyóparton, a Balatonnál, de akár a kertben is és egy könyvvel kilépni a taposómalomból. Természetesen nem csak hagyományos könyvek jöhetnek szóba, hanem az ebookok is, melyeket bárhova magunkkal vihetünk és akár több tucat könyv is lehet nálunk anélkül, hogy megfájdulna a vállunk.

+1 Ne csinálj semmit!

A stressz és feszített életritmus megviseli az idegeket és a szervezetet egyaránt, és bár sokan vallják, hogy az aktív élet aktív kikapcsolódást igényel, azonban olykor-olykor kell egy kis nyugalom. Mi lenne ehhez a relaxációhoz tökéletesebb, mint a vasárnapi ebéd utáni szieszta. Amikor semmi re se kell gondolni, csak ringatózni a függőágyban. Nincs annál rosszabb, amikor a hétvégi program ugyanolyan rohanós, feszített mint a hétköznap.

 

 

Exit mobile version