Hétvégi programok: vonatozz a Mikulással!

nlc | 2012. November 30.
Itt az első decemberi hétvége, és hiába munkanap a szombat, van mit csinálni munkaidő után. Vonatozz krampuszokkal, vagy gyúrj szappant!

Mikulásvonat

 A gyerekek imádni fogják a kisvonatot, ami elviszi őket a lillafüredi Mesebirodalomba. Ezen a hétvégén indul a járat, és nem kisebb személlyel, mint a Mikulással és a krampuszaival együtt utazhatnak a kis családok. Különleges élmény a kivilágított kisvonat, benn a jelmezes mesealakokkal, akik a Mikulásban kételkedő gyerekeket is meggyőzik, hogy bizony ez nem legenda.

Hol? Lillafüredi kisvasút
Mikor? November 29. – december 19.
Mennyi? 1700 forint


ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Csinálj szappant!


Imádjuk a kézzel készült dolgokat, és tudjuk, hogy Ti is szeretitek. És persze imádjuk az illatszereket is, és ha van lehetőség megtanulni, hogyan legyen házi szappanunk, hát ne habozzatok! A Messzelátó Egyesület szervezésében megint lehet szappant készíteni természetes anyagokból. Közel a karácsony, ajándéknak is szuper egy illatos, akár fahéjas szappan.

Hol? Budapest
Mikor? November 30.
Mennyi? 7000 forint

Pearl Wedding Show

Ha igazán szerencsések vagyunk, akkor egy esküvőnk van életünkben. Azt az egyet pedig mindenki a legeslegkülönlegesebbnek szeretné. Ezen az esküvői kiállításon minden a különlegességről szól a szervezők szerint. Makány Márta és Léber Barbara ruhacsodái vonulnak fel a színpadon, és nemcsak menyasszonyi ruhákból lehet válogatni, hanem élőben meg lehet hallgatni a musicalrészleteket éneklő művészeket, vagy akár dzsesszzenekarokat, így eldönthetjük, ilyen zenét szeretnénk-e az esküvőnkre.

Hol? Budapest, VAM Design Center
Mikor? December 1–2.
Mennyi? 2500–5000 forint

Nyilvántartanak


Történelmi sétára indulhatsz profi vezetők kalauzolásával Újlipótvárosban. A rendszerváltás előtt sokan nem sejtették, miért cserélődnek olyan sűrűn a szomszéd lakás látogatói. Az állambiztonság ügynökei és tartótisztjeik sokszor újlipótvárosi lakásokban léptek egymással kapcsolatba. A túra ezeket az ügynöklakásokat mutatja meg, a házakat és a történeteiket hallgathatjátok meg, és az is kiderül, hogy hol lakott a rendszerváltás előtti kulturális életet teljességgel uraló Aczél György.

Hol? Budapest, Újlipótváros
Mikor? December 1.
Mennyi? 2000 forint

Ne Vásárolj Semmit! Nap

 
Hát ez egy olyan program, amit a legjobban úgy valósíthatsz meg, ha nagy ívben kerülöd a boltokat, főzni is csak abból főzöl, ami a hűtődben vagy spájzodban van. Ez izgalmas kihívás, nem? A környezetvédők és tudatos vásárlók ilyenkor arra biztatnak téged, hogy gondolkodj, mielőtt megveszel valamit, hogy honnan származik, milyen a csomagolása. Ha pedig vásárolni indulsz mégis, legalább vidd a kis kosarad, hogy ne nejlonszatyorban cipeld haza a dolgaidat.

Hol? Mindenhol
Mikor? November 30.
Mennyi? Nem kerül semmibe

Exit mobile version