Hétvégi programok: szerelmi kötés vagy Queen-koncert

nlc | 2013. Január 12.
Szerelmi kötés Debrecenben, Queen-koncert az Urániában, rengeteg kolbász Siklóson. 2013 második hétvégéjére is válogattunk nektek programokat.

Versek és vásznak

Végvári Tibort televíziós szakemberként ismerhetitek, de azt talán nem tudjátok róla, hogy verseket is ír. Most egy érdekes író-olvasó találkozóra hív, ahol dzsesszzene és finom borok mellett mindenki maga olvashatja a vásznakra nyomott költeményeket. A költészet népszerűsítésén túl jótékony célra is gyűjtenek ezen az estén: a kiállított versképeket meg lehet vásárolni, a befolyt összeget a Cseppkő Utcai Gyermekotthonban tervezett kültéri sportpark megépítésére fordítják a Roma–Magyar Kézfogás Alapítványon keresztül az esemény szervezői.

Hol? Budapest, Symbol
Mikor? Január 12.
Mennyi? Csak regisztrálni kell

Rock Klasszikusok

„Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom” – énekelte 1986-ban Freddie Mercury a Népstadionban a Queen legendás koncertjén. Ezt a koncertfelvételt újították fel digitálisan, és az Uránia mozi legújabb sorozatának első részeként vetítik szombaton. Az együttes 80 ezer ember előtt lépett fel, a világhírű zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. Ott lenni biztosan libabőrös élmény lehetett, de újra átélheted mindezt a mozivászon előtt. Később lesz még Jimi Hendrix-, The Doors- és Rolling Stones-koncert is az Urániában.

Hol? Budapest, Uránia mozi
Mikor? Január 12.
Mennyi? 2500 forint

I. Farsangnyitó Debreceni „DALIDÓ”

Kezdődik bizony a farsangi szezon! Tudjátok, mi az a Dalidó? Mert bizony szombaton az lesz Debrecenben. Egy régi hagyományt elevenítenek fel: a vízkereszt utáni első hétvégén mindig Dalidót rendeztek, ilyenkor a céhek mesterei, legényei, inasai együtt ünnepeltek a város polgáraival, jelmezes felvonulást és táncmulatságot tartottak. Utcai kavalkád, sült gesztenye, érettségiző diákok tánca, a híres debreceni kollégium régi ételeit és italait is meg lehet majd kóstolni. Állítólag szerelmi kötést is lehet kérni a helyi boszorkányoktól – kihagyhatatlan.

Hol? Debrecen
Mikor? Január 12.
Mennyi? Ingyenes

V. Tenkesalja Böllérfesztivál

Sokkal véresebb program várja Siklóson a disznóvágás szerelmeseit, már ha vannak ilyenek. Ha bírjuk a véres hurkát, kolbászokat, pecsenyét, és nem ijedünk meg, ha pálinkával kínálnak, akkor Siklóson nem érhet bennünket meglepetés szombaton. Amíg a zsűri kóstolgat, addig a színpadon Kefír vagy Palcsó Tomi énekel, és állítólag a disznóvágásból is kiveszik a részüket. Baráti társasággal bevállalós program!

 

Hol? Siklós
Mikor? Január 12.
Mennyi? Nincs belépő

Fogadalmak hava

Nem kell fogadalmakat tenni, csak játszani a reneszánsz élménybirtok labirintusában. Amíg anya beül a középkori kurtizánképzésre (nem kell megijedni, ez csupán ártatlan szerelmi okosítás!), addig a kisebbek mehetnek az apródképzőbe, megnézhetik a királyi solymász bemutatóját, játszhatnak fabatkával, dobálhatnak karikákat, húzhatnak kötelet. Ha kipihentétek az ünnepeket, és nem akartok otthon unatkozni, gyerekekkel izgalmas lehet a reneszánsz élménypark.

 

Hol? Bikal
Mikor? Január 12.
Mennyi? 1700–2500 forint

Exit mobile version