Programajánló: jojóbajnokság és növénymagcsere

nlc | 2013. Február 22.
Drukkolnál a magyar jojósztároknak, vagy szívesen cserélgetnél növénymagot? Íme, a hétvégi kínálat!

Jojó-Európa-bajnokság

Általános iskolások voltunk, amikor betört a jojóláz az országba, és az iskolai szünetekben nyomtuk a kis rózsaszín jojónkkal. Hétvégén a Petőfi Csarnokban kicsit magasabb fokon űzik majd a zsinóros játékot, ugyanis Európa legjobbjai gyűlnek össze, hogy megmutassák, mit tudnak. Persze lesznek magyar versenyzők is, lesz kinek drukkolni. Ráadásként pedig a Neoton Família direkt erre az alkalomra újrahangszerelte a klasszikus Jojó című slágerét. Kihagyhatatlannak tűnik!

Hol? Budapest, Petőfi Csarnok
Mikor? Február 23–24.
Mennyi? 900–1500 forint

Cserebere, fogadom

A cserélgetés örömét próbáld ki ezen a hétvégén, barátokkal, családdal! A Corvin áruház harmadik szintjén működő Müsziben minden hónap utolsó szombatján megunt ruhák és könyvek találnak új gazdára. Leadod a bejáratnál a cuccokat, cserébe kuponokat kapsz, aztán már csak válogatnod kell, mivel mész haza. Ami még nagyon izgi, így tavasz közeledtével, a magbörze. Hozz magokat, és vigyél haza valami teljesen más növénykezdeményt. Aztán indulhat a palántázás!

Hol? Budapest, Müszi
Mikor? Február 23.
Mennyi? 300 forint

Orosházi ízek

A húsimádok Mekkája lesz Orosháza a hétvégén, ahol versenyben töltik a kolbászt, látványosan vágják a malacot, és persze a kisüsti gyümölcspálinkák közül is kiválasztják a legjobbat. Ha esetleg külföldi barátaink kíváncsiak a „magyarok istenére”, akkor vigyük őket Orosházára a hétvégén. Kipróbálhatják, milyen a hamisítatlan magyar életérzés, főleg ha megkóstolják a toroskáposztát vagy a csülökpörköltet.

Hol? Orosháza
Mikor? Február 23.
Mennyi? 300 forint

Skandináv farsang

Itt nem királylányok és pókemberek ropják majd a táncot, hanem vikingek, és talán Nils Holgerssonok. A Gipszkorszak játszóházban északira veszik a figurát, és még mielőtt beköszönt a tavasz, megünneplik a tél végét. Kalandos harcok korát idézik meg, de ígérik, nem lesz félelmetes. Jelmezkészítésben pedig ott helyben segítenek, így nem kell előre készülni, persze lehet. A gyerekek imádni fogják.

Hol? Budapest, Gipszkorszak játszóház
Mikor? Február 23.
Mennyi? Ingyenes

Országos Mézvásár

Ha rá vagyunk kattantva a mézre, mert cukor helyett azt használjuk, vagy mert egyszerűen szeretjük az ízét, vagy akár arcmaszknak is azt használjuk, vegyünk részt Székesfehérváron a hatalmas piaci vásáron, ahol határon belüli és túli méhészek pakolják ki a portékáikat. Nemcsak aranyszínű, folyós méz lesz mindenféle virágból, növényből, hanem mézszappan, propolisz és üvegcsék, mézcsorgatók, ahogy egy mézes vásárhoz illik.

Hol? Székesfehérvár
Mikor? Február 23.
Mennyi? Ingyenes

Exit mobile version