Egyél-igyál! – gasztrofesztiválok hétvégéje!

nlc | 2013. Április 11.
Fecskehasú mangalica, vagy az év legviccesebb pillanatai! Szerencsére megint jön a hétvége, sok programból válogathattok!

Képben vagyunk!

2012 legviccesebb, legszívszorongatóbb, legváratlanabb pillanatai – győztesek és vesztesek, álmodozók és hamis álmokat kergetők. A 31. Magyar Sajtófotó Kiállítást ne hagyjátok ki! Több száz fotó – mindegyik külön hangulat. Ha újra lepörgetnéd 2012-t, szépségversenyt, olimpiát, a Malév csődjét, vidd el a barátaidat is! Közben és utána lesz miről beszélni!

 

 

Hol? Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum
Mikor? Május 12-ig
Mennyi? 800–1600 forint

Mangalicafesztivál

Ezúttal Debrecenben sülnek majd a mangalicapecsenyék. Helyben sül az egész malacka, folyik a pálinka. De hogy a gyerekek se unatkozzanak, lehet majd kis aranyos malacokat nézni: fecskehasú és vöröshasú malacokat.  A bográcsokban pedig versenyt főnek a mangalicapörköltek, a lényeg, hogy minél illatosabb és egyedibb legyen a recept. Este pedig tűzzsonglőrök és retrodiszkó!

 

 

Hol? Debrecen
Mikor? Április 12–14.
Mennyi? Ingyenes

A zene összehoz!

Péntek este lehet nagyot bulizni az A38-on a sokszínűség jegyében. Az Ebony Afrikai Egyesület szervezésében a világhírű R&B énekesnő, Truth Hurts énekel majd a hajón. Lesznek magyarok is a színpadon:  Riddim Colony vagy L. L. Junior. Utána szavannaparti, és a lényeg, hogy szeressétek egymást, és táncoljatok egy nagyot, mert sokszínűség nélkül unalmas lenne a világ!

 

 

Hol? Budapest, A38
Mikor? Április 12.
Mennyi? 2700–3000 forint

Belvárosi Sajtfesztivál

Szeretjük a kéket, és azt is, ha sárga, ha kemény, vagy ha folyik, jöhet mind! Sajtimádók, figyelem! Hétvégén sajtillatba öltözik a belváros. Megnézheted, hogyan készítik, licitálhatsz a legfinomabbakra, és persze kóstolhatsz, ameddig bírod. A sajt azon kívül, hogy finom, még jó kalciumforrás is. Sétálj egyet a kézművesek sátrai között, hátha megtalálod a kedvenc sajtodat!

 

 

Hol? Budapest
Mikor? Április 12–14.
Mennyi? Ingyenes

Medvehagyma Fesztivál

Végre itt a szezonja! Ha Pécsről Orfű felé veszed az irányt, az egész Mecsekben érzed az enyhén fokhagymás illatot, ami ugye nem más, mint a divatos medvehagyma. Orfűn még szobrot is emeltek a zöld növénykének. A lényeg, hogy hétvégén minden a medvehagymáról szól majd. Profi és diák szakácsok sütik, főzik, darabolják. Medvehagymás cukorágyú, medvehagymás méz és sajt – csak pár az érdekességekből.

 

 

Hol? Orfű
Mikor? Április 13–14.
Mennyi? Nincs belépő

Exit mobile version