Programok a nyár legforróbb hétvégéjére!

nlc | 2013. Július 25.
Aki tud, meneküljön vízpartra a hőség elől. Jó kis programokat válogattunk erre a hétvégére is nektek!
Programok a nyár legforróbb hétvégéjére!

VinCE Balaton

Idén a 45. alkalommal rajtol el a Balaton legnagyobb vitorlásversenye, a Kékszalag most hétvégén. Ha nem vagy valamelyik vitorláson, akkor se bánkódj – egyrészt mert gyönyörű a partról is, ahogy több száz vitorlás szeli a Balaton kékeszöld vizét, másrészt Balatonfüreden hatalmas borfesztivál kíséri a versenyt. Azonkívül, hogy rengeteg bort kóstolhatsz végig, minikurzusokon is tanulhatsz valami újat a borokról, netán a pálinkáról. Ki is hajózhatsz, ahol a gyakorlott vitorlások mesélik el, mit is kell a forduláskor vagy kihajózáskor inni. És persze táncolhatsz hajnalig.

Hol? Balatonfüred
Mikor? Július 25–28.
Mennyi? Ingyenes

A természet lágy ölén

Ha éppen a Tisza-tónál nyaraltok, akkor semmiképpen ne hagyjátok ki a vidékjáró program keretében az ökovásárt. Itt nemcsak a helyi termelőkkel, kézművesekkel ismerkedhettek meg, hanem rendhagyó tárlatvezetésen sétálhattok végig a vízi sétányon a Tisza-tó felszínén. Az egész nap a környezettudatosabb és egészségesebb életről szól úgy, hogy közben még jól is érezheted magad. A gyerek kedvenc programja szerintünk az állatsimogató lesz, ahol még cikta bárányt is simizhetnek.

Hol? Poroszló
Mikor? Július 27–28.
Mennyi? ingyenes

Rakéta Fesztivál

Ha Budapesten maradsz, akkor is bulizhatsz hajón, konkrétan az A38-on, ahol fiatal magyar zenekarok játszanak kellemes eklektikában. Vagyis nem kell elkötelezned magad egy stílus mellett egy nap. Besétálsz a hajóra és az üvöltő metálosok után jönnek a szolid szintipoposok. Azért izgalmas, mert bár kevésbé ismert zenekarok játszanak, végre felfedezheted az új kedvencedet. És nem mindig ugyanaz a tíz fellépő szórakoztat, akiket a nyári fesztiválokon megszokhattál.

Hol? Budapest
Mikor? Július 22–28.
Mennyi? 1000 forint

Sárkányfesztivál

A népmesében legkevesebb három feje van, és mindig elrabolja a királylányt. De itt és most végre a jó sárkányok kerülnek a fesztivál középpontjába. Süsü természetesen sárkányhajón érkezik, és most is csak egy feje lesz. Magyarországon annyira nem divat, pedig olyan szép a sárkányeregetés mestersége. A gyerekek, mielőtt nekifutnak madzaggal a kezükben reptetni a színes, kisebb-nagyobb sárkányokat, kis segítséggel megcsinálhatják a sajátjukat. A színpadon gyerekelőadások, este pedig utcabál.

Hol? Balatonszárszó
Mikor? Július 27. – augusztus 4.
Mennyi? Ingyenes

I love deep beach

Elképesztő forróság lesz a hétvégén – így a legjobb viselet szigorúan a bikini lesz. Fogd a barátnőidet, és irány Siófok, ahol pénteken a Hooligans csap a húrok közé. Tőlük a lányok mindig elolvadnak. Aztán szombaton megválasztják a legszebb és legfittebb lányt és férfiút Debreczeni Zita vezetésével a Balaton partján. Nemcsak az esti I love deep partyn mozoghattok DJ Budai és Steve Lawler house-partiján, hanem napközben is, ha van erőtök kipróbálni a walkenergie-órákat.

Hol? Siófok
Mikor? Július 26–28.
Mennyi? 1500–2000 forint

Exit mobile version