A legjobb programok a hosszú hétvégére

Németh Orsi | 2013. Augusztus 15.
Még nem tudod mit csinálj a négynapos hosszú hétvégén? Mi adunk pár tippet, válogass kedvedre!

Debreceni Virágkarnevál

44. alkalommal rendezik meg Debrecen legnagyobb rendezvényét, a Virágkarnevált, ami minden évben óriási tömegeket vonz. A programsorozat augusztus 20-a köré szerveződik, és a látogatók nem csak a virágokból készült gyönyörű kompozíciókon ámuldozhatnak. A virágkocsik felvonulása mellett szórakoztató programok, koncertek, táncelőadások, gyerekprogramok és tűzijáték is várják az érdeklődőket.


Hol?
Debrecen
Mikor?
Augusztus 15–20.
Mennyi?
Vannak ingyenes és belépős programok

Együtt az Ország – Augusztus 20.

Az ünnepet a 9:00-kor kezdődő zászlófelvonás és ünnepélyes tisztavatás nyitja meg a Kossuth téren. Ezt követően egész napos családi programok, koncertek, gasztrosétány, tortaavató ünnepség, népművészeti előadások várják az érdeklődőket. 17:00-kor kezdődik az ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet, 21:00-kor pedig a Duna-parton a tűzijáték.

Hol? Budapest
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
Ingyenes

Mesterségek ünnepe

27. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban, ahol közel 800 részt vevő mester várja a látogatókat portékáival. Ahogy minden évben, az idén is lesz egy fő téma, mégpedig a gyapjú, amelynek minden feldolgozási fortélyát, formáját bemutatják majd a mesterek. Évről évre más-más ország vendégeskedik a fesztiválon, idén Kirgizisztán népművészei tisztelik meg jelenlétükkel a Mesterségek Ünnepét.

Hol? Budapest
Mikor?
Augusztus 17–20.
Mennyi?
4 napos belépőjegy: 5000 forint

Mórikum Kultúr-Fröccs Fesztivál

A gyönyörű Lamberg-kastélyban rendezik meg a Mórikum fesztivált, ahol a móri kultúra színfoltjaival találkozhatnak a vendégek. Az eseményt színházi, táncszínházi események gazdagítják. A borvidék borászai kitelepülnek és fröccsel kényeztetik a nyári melegben a nívós kulturális programok közben megszomjazó borbarátokat. Az eseményt az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a Magyarock előadása teszi még színesebbé.


Hol?
Mór
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Ingyenes

Nyári Fesztivál – Szent István Napok

A Szent István Napok a város és a Szigetköz legnagyobb kulturális, szórakoztató és turisztikai eseménye évről évre, tízezreket vonz a környékbeli településekről, az ország több pontjáról és a határokon túlról is. Óriási szabadtéri koncertek mellett színes programsorozat is várja a látogatókat két színpadon. Az egész napos koncertek, kiállítások, családi programok mellett kétévente rendezik meg a Fúvószene napját, ami idén augusztus 18-án lesz a fesztivál keretein belül.

Hol? Mosonmagyaróvár
Mikor?
Augusztus 17–20.
Mennyi?
Ingyenes, a nagyszínpadi előadásokhoz az ülőhely 1000 forint

Szent István-nap

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark szervezésében augusztus 20-án egész nap kulturális és folklórprogramok, vásárosok várják a látogatókat. Népszerű előadóművészek szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat, lesz kirakodóvásár, népzene, néptánc, bábelőadások és játszóház is.

Hol? Ópusztaszer
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
Ingyenes

VI. Rózsakő Fesztivál

Hatodik alkalommal rendezik meg Badacsonyban a Rózsakő Fesztivált a „Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében. A legenda szerint azok a párok, akik ráülnek a rózsakőre, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Koncertek, bortúra nosztalgia-terepjáróval, városnéző kisvonat, régiójáró busz várja az érdeklődőket.

Hol? Badacsonytomaj
Mikor?
Augusztus 16–20.
Mennyi?
Nincs belépő

Pezsgős tűzijáték az egri várban

A program egy különleges tárlatvezetéssel kezdődik: fáklyás vezetés keretében tekinthetik meg a kazamatát az érdeklődök. A látogatókat a Setét-kapuban Bornemissza Gergely tüzes kerekének rekonstruált mása fogadja, amely hang- és füstelemekkel idézi egykori működését. A földszinti ágyúteremben a Zay Ferenc várkapitány által 1550-ben öntött ágyú másolata sül el. A résztvevők barátaikkal egy pohár pezsgővel nézhetik meg az augusztus 20-i tűzijátékot az egri várból.

Hol? Eger
Mikor?
Augusztus 20.
Mennyi?
2000–2500 forint

Déli Kapu Fesztivál

A nagyszabású folklórfesztiválon a régió legkiemelkedőbb nemzetközi és hazai néptánccsoportjai mutatják be tánckultúrájukat. A látogatók igazi fesztiválhangulatra számíthatnak, hiszen a folklórelőadások mellett dzsessz- és blueskoncertekkel, táncházakkal, gasztronómiai ínyencségekkel, borutcával, gyermekprogramokkal és vásárral is várják az érdeklődőket.

A fesztivál zárónapján, augusztus 20-án tartják a  Magyarok Kenyere Ünnepét, ahol a búza, az aratás és az új kenyér adta örömöt és hagyományokat ünnepelhetik. Az eseményen megőrölt búzából készült kenyér elfogyasztása az összetartozás jelképe.

Hol? Pécs
Mikor?
Augusztus 16–20.
Mennyi?
Nincs belépő

Nagyon Balaton

A teljes Balaton Régiót érintő ünnepi programsorozat keretében három nap alatt rengeteg helyszínen zajlanak koncertek, sport-, családi és gyermekprogramok augusztus 18–20. között.

A programsorozat kiemelt helyszínei és programjai:

Az év eleji négy, telt házas Aréna-koncert után nyáron ismét láthatjuk Presseréket. „Egész napra gondoskodunk zenéről, fellépőkről, hogy az egész család jól meglegyen. Lesz bohóc (ha nem más, akkor a Somló), lesznek LGT-DJ-k, muzsikusok, artisták, szépségverseny…” – mesélt a tervekről és az előkészületekről Presser Gábor.

Hol? Alsóörs
Mikor?
Augusztus 18.
Mennyi?
8500 – 19 900 forint

Balatonvilágoson, közvetlenül a Balaton partján rendezik meg az elektronikus zenei fesztivált, a B my LAKE-et. Az esemény szervezőinek célja, hogy azt a közönségréteget is elérjék, amelyik nem a mainstream fellépőkre kíváncsi, és akik számára a természetes környezet is fontos. A Club Aliga területén lépnek majd fel az elektronikus zene legendái, meghatározó előadói.

Hol? Balatonvilágos
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
9990 – 19 900 forint

A háromnapos fesztiválhoz névadóként csatlakozott a Petőfi Rádió, ezért a programban a Petőfi Rádió hallgatói által legjobban kedvelt hazai bandák szinte kivétel nélkül felvonulnak a zamárdi szabad strandon. A nemzetközi színtérről többek között jelen lesz a Pendulum, a Fall Out Boy és Yonderboi is.

Hol? Zamárdi
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
6500 – 11 990 forint

Augusztus 18-tól családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot Zánkán. A háromnapos, ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást.

Hol? Zánka
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Ingyenes

Az utcazenészek után a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep Veszprémben augusztus 19–20 között. A szervezők fontosnak tartják, hogy a legismertebbek mellett az újabb nemzedék tehetséges képviselői, színvonalas produkciót nyújtó előadói is jelen legyenek az eseményen. Csak néhány név a fellépők közül: Kaláka, Palya Bea, Szalóki Ági, Bognár Szilvi és még sokan mások.

Hol? Veszprém
Mikor?
Augusztus 19–20.
Mennyi?
Ingyenes

A Nagyon Balaton programsorozat része a Balaton Régió egyik legszínvonalasabb és legnagyobb hagyományú borfesztiválja, a Füredi Borhetek is. A fesztiválon fellép többek között Lajkó Félix és zenekara, Babos Gyula, László Attila és Tátrai Tibor is.

Hol? Balatonfüred
Mikor?
Augusztus 18–20.
Mennyi?
Nincs belépő

Az ARTplacc fesztivál idén harmadszor hozza össze Tihanyban a hazai és a nemzetközi kortárs képzőművészeti galériákat. Az összművészeti fesztivál a fővárosban megszokott kulturális programok színvonalát idézi fel a Balaton partján, abban azonban eltér hasonló rendezvényektől, hogy itt a megismerésre, kölcsönösségre és az elmélyülésre helyezik a hangsúlyt. A fesztivál zenei programjain  fiatal, feltörekvő előadók lépnek fel.

Hol? Tihany
Mikor?
Augusztus 10–20.
Mennyi?
Ingyenes, illetve a rendezvényt támogató szalag 1500 forintba kerül

A Nagyon Balaton talán egyik legizgalmasabb programpontja az augusztus 18-ai Tour de Strand, az első balatoni vízibicikli-verseny Tihany és Szántód között. A szervezők célja, hogy felébresszék a vízibicikli generációkat összekötő emlékét. A Tour de Strand a vízibiciklizés élményét a versengés izgalmával és zenei programokkal ötvözi. A mezőny előreláthatólag két-, három- és négyfős csapatokból fog állni, közel ötven hajóval a vízen.

Hol? Tihany
Mikor?
Augusztus 18.
Mennyi?
Ingyenes

Balaton Bike Fest

Változatos programok várják az utolsó nyári hétvégén azokat, akik ellátogatnak a balatonfüredi Balaton Bike Festre. A látogatókat 10 versenyszámmal várják a szervezők, melyek között található rövid és középtávú túra, országúti maraton és extrém versenyszámok is. A különleges, extrém küzdelmeknek Magyarország első bringaparkja, a Balatonfüred Bikepark ad otthont, ahol a nézők fantasztikus trükköket és hajmeresztő ugrásokat láthatnak az amatőr és profi versenyzőktől.

Hol? Balatonfüred
Mikor?
Augusztus 23–25.
Mennyi?
2000–6500 forint

Exit mobile version