Budapesten koncertezik napjaink egyik legjobb blues-rock gitárosa

Németh Orsi | 2013. Szeptember 18.
Szeretnél egy nem mindennapi élmény részese lenni? Itt a remek lehetőség!

Joe Bonamassa-koncert

Joe Bonamassa október 1-jén Budapesten lép fel. A gitáros még csak 36 éves, de az elmúlt évek egyik legkeresettebb gitárosa. Nem csoda, hiszen alig 12 évesen már B. B. King előtt játszott, 2009-ben pedig saját koncertje töltötte meg Nagy-Britannia legrangosabb hangversenytermét, a Royal Albert Hallt. Tavaly az Egyesült Államok két gitárosmagazinja, a Guitar Player és a Guitar World olvasói is megválasztották a világ legjobb bluesgitárosának.
A művész az idei évben sem tétlenkedett, többek között egy exkluzív akusztikus turnén rögzített koncertfelvételt Bécsben, szerepelt egy könnyed dzsessz-funk zenekar debütáló lemezén, valamint egy újabb közös albumot is kiadott a soul-blues amerikai királynőjével, Beth Harttal. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik legnagyobb gitárgyártó, Gibson Joe Bonamassa Les Paul Standard néven gyártott le egy 400 darabos sorozatot, amely Joe első számú gitárjának jellemzői alapján készült.
Tény, napjaink legjobb blues-rock gitárosát hallgathatjuk meg október 1-jén, aki nem akárkivel ad koncertet. A hírek szerint ugyanis nemrég Derek Sherinian, a Dream Theater és Alice Cooper egykori billentyűse is csatlakozott a Joe Bonamassát kísérő zenekarhoz.
A tervek szerint Bonamassa a legismertebb albumairól is játszik dalokat, így a Sloe Gin, a Dust Bowl, a Black Rock, a The Ballad of John Henry és Driving Towards The Daylight egy-egy tétele is előkerülhet. A műsort akusztikus hangszerelésű részek is tarkítják, Bonamassa és Sherinian mellett Carmine Rojas basszusgitáros és Tal Bergman dobos előadásában.

Hol? Budapest
Mikor? Október 1.
Mennyi? 7900–16 900 forint

Exit mobile version