Programok hétvégére: Babamama Expo és képregényfesztivál

Németh Orsi | 2013. November 14.
Megint itt a hétvége. Kapcsolódjatok ki! Menjetek a Babamama Expóra, nézzétek meg az orchideakiállítást vagy fesztiválozzatok egyet Tihanyban.
Programok hétvégére: Babamama Expo és képregény fesztivál

Orchidea- és broméliakiállítás
A Magyar Orchidea Társaság őszi orchidea- és broméliakiállításán a szebbnél szebb különleges orchideák között a távoli Japán egzotikus orchideáival is megismerkedhetnek azok, akik november 15–17. között ellátogatnak a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba.

Hol? Budapest
Mikor? November 15–17.
Mennyi? 1200–4400 forint

18. Országos Mikulás Fesztivál
2013. november 15-én, pénteken nyílik meg Mikulásfalva mesés kapuja. A tematikus fesztiválváros óriáskulcsát maga a nagy szakállú Mikulás veszi át Nagykarácsony polgármesterétől, hogy rögvest megvendégelhesse az első gyermekcsoportokat, akik a Mikulás Fesztiválra érkeztek. Mikulásfalva egészen december 22-ig várja a családokat, gyerekeket az egész ország területéről.

Hol? Nagykarácsony
Mikor? November 15. – december 22.
Mennyi? 2000 forint

Babamama Expo és Gyermekvilág Élményhétvége
Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Babamama Expót, ahol a legújabb baba- és gyerekszobabútorok mellett praktikus lakberendezési tippekkel várják a látogatókat. Az idei eseményen egy olyan hazai gyártó is bemutatkozik, aki termékei fejlesztésekor saját kisbabás tapasztalatait is felhasználta, kiemelt figyelmet fordítva a biztonságra és egészségre. Az expó keretében belül, november 16-án rendezik meg a várandós Guinness-világrekord-kísérletet, ahol a cél: az egyszerre egy helyen jelen lévő várandós kismamák számának megdöntése. A Babamama Expo minden eddiginél több programmal, tanácsadással és több mint 200 kiállítóval várja az érdeklődőket.

Hol? Budapest
Mikor? November 15–17.
Mennyi? 1900–4400 forint

5. Szegedi Képregényfesztivál
Az idei képregényfesztiválon is lesznek képregényes előadások, játék és beszélgetések. A meghívott alkotókat idén is rajzolás közben figyelhetik és szólíthatják meg a látogatók. A bibliotéka kiállítási tereiben több tárlat is szól majd a képregényekről. A képregénykiadók és -terjesztők a helyszínen kínálják újdonságaikat megtekintésre vagy megvásárlásra.

Hol? Szeged
Mikor? November 16.
Mennyi? Nincs belépő

12. Garda Fesztivál
Idén immár 12. alkalommal rendezik meg a Garda Fesztivált. Tihany egyik nevezetessége a garda, amely még a település címerére is rákerült. A vendégek hajókról követhetik a halászatot. Amikor kifogják a gardákat, megáldják őket az apátságban, majd tavalyi szőlővenyigére húzzák a beirdalt, bepaprikázott halakat, körbe a földbe szúrják a nyársakat, és parázson megsütik.
Vasárnap elmaradhatatlan halászlé- és halételfőző verseny fűszerezi be az őszi hétvégét – emellett halas játszóház, táncház és más szórakoztató programok várják a kicsiket és nagyokat a kétnapos rendezvényen.

Hol? Tihany
Mikor? November 15–17.
Mennyi? Ingyenes

Böllér Nap
Ha szívesen részt vennél egy falusi disznóvágáson, itt a remek alkalom!
Látogass el Bikalra a családdal, hogy részese lehess ennek a hagyományos eseménynek! A disznóvágáson kívül rengeteg családi és gyermekprogram várja az érdeklődőket.

Hol? Bikal
Mikor? November 16.
Mennyi? 1700–8900 forint

Exit mobile version