Programok hétvégére: kisállatvásár és pálinkafesztivál

Németh Orsi | 2014. Február 06.
Összegyűjtöttünk pár programot erre a hétvégére is. Válogassatok kedvetekre!
Programok hétvégére: kisállatvásár és pálinkafesztivál

Mahó Andrea önálló estje – Szerelemvarázs
A rohanó világban szinte semmi nem elég érdekes vagy izgalmas, ami képes lenne az embert egy pillanatra kizökkenteni, megállítani, kivéve a szerelmet. Pókként szövi hálóját fejünkben, és minden gondolatunkat csapdába ejti, hogy végül az egyetlen lehessen, amivel érdemes foglalkozni. Mahó Andrea önálló estje, a Szerelemvarázs pontosan ezt a témát dolgozza fel, gondosan körüljárja, és megoldásokat keres a férfi-nő kapcsolat problémáira, lehetőségeire.

Hol? Budapest, Madách Színház
Mikor? Február 6.
Mennyi? 2800 forint

Családi nap kicsiknek és nagyoknak – Színes fények a múzeumban
A februári családi nap Rozsda Endre festőművész festményeihez kapcsolódik. Először kartonpapírból, fémhuzalból egy képzeletbeli üvegablak rácsszerkezetét, majd azt követően áttetsző papírok használatával az üvegablak ablakszemeit készítik el a résztvevők. A családi tárlatvezetés ez alkalommal Rozsda Endre színekkel teli világába kalauzol el.

Hol? Budapest, Magyar Nemzeti Galéria
Mikor?
Február 8.
Mennyi? 700–1400 forint

Valentin-napi Országos Kisállat- és Növényvásár
2014 februárjában ismét megrendezik a már hagyományos Valentin-napi Országos Kisállat- és Növényvásárt. Többek között minnesotai törpemalacshow, siklók, gekkók, hörcsögök, lepkék, díszbaromfik, tengerimalacok, papagájok, törpe- és óriásnyulak, kutyák, macskák, orchideák, díszmadarak, kígyók, kaméleonok, rágcsálók, görények, galambok, egzotikus dísznövények, teknősök, akváriumok, terráriumok, csigák várják az érdeklődőket. A rendezvény időtartama alatt ingyenes játszóházzal, arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal várják a gyermekeket.

Hol? Budapest, Petőfi Csarnok
Mikor? Február 8-9.
Mennyi? 400–1000 forint

5. Hagyományos Hajdúsági Disznótor
A rendezvény a hajdúsági disznótor népi hagyományait és kulináris különlegességeit mutatja be, hagyományőrző programokkal, népművészeti bemutatókkal, disznótoros és kemencés ételek kóstolójával. Reggel 7 órától pálinkás-zenés köszöntő, majd ezt követi a nyilvános disznóvágás. A továbbiakban főzőverseny, kolbásztöltés, valamint több népművészeti program várja a hagyományok kedvelőit. A talpalávalót a Pergő népzenekar húzza.

Hol? Hajdúszoboszló
Mikor? Február 8.
Mennyi? 200–400 forint

3. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál
A korábbi években már megtapasztalhatták a fesztiválra látogatók, hogy igazán vendégszerető légkör honol Székesfehérváron, és ezt meghálálva igyekeznek mindent megtenni a szervezők, hogy a lehető legjobb hangulatot varázsoljanak vetélkedőkkel, fellépőkkel, különleges hús- és italtermékekkel a III. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztiválon is. Hurkával, kolbásszal, jó magyar borokkal és igazi ütős pálinkával várják a látogatókat.

Hol? Székesfehérvár
Mikor? Február 7–9.
Mennyi? Ingyenes

Fonyódi Kolbászfesztivál
A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja, a Fonyódi Kolbászfesztivál 2014-ben is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozó kedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny, a házi kolbászok, szalámik és a házi pálinkák versenye. A versenyeken és a kolbászkerítésen túl rengeteg szórakoztató program, koncertek, népzenei, néptáncelőadások és utcabál hozza hangulatba a kolbászok és pálinkák szerelmeseit.

Hol? Fonyód
Mikor? Február 7–9.
Mennyi? Ingyenes

Exit mobile version