Ma kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

nlc | 2014. Április 24.
A 300 könyvújdonságot felvonultató eseményen mintegy 380 programot tartanak. Az idei díszvendég Törökország, valamint Sofi Oksanen finn írónő.

Magyarország európai uniós csatlakozásának 10., az első világháború kitörésének 100., a berlini fal leomlásának 25. és a holokauszt 70. évfordulójáról is megemlékezik a csütörtökön kezdődő XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A rendezvényen 35 ország több mint 60 szerzője, valamint mintegy 450 magyar író vesz részt.

A könyv és a szerzői jog világnapjához kapcsolódó rendezvényt csütörtökön Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja meg, ezt követően hallható a pódiumbeszélgetés a díszvendég íróval, Sofi Oksanennel. A finn alkotónak Tarlós István főpolgármester és Kocsis András Sándor, az MKKE (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése) elnöke adja át a Budapest Nagydíjat, a laudációt Tóth Krisztina író, költő mondja el.

A díszvendég ország Törökország lesz. A török könyvkiadás egy 150 négyzetméteres standon mutatkozhat be a fesztiválon, a török irodalmat 12 szerző, valamint egy 1500 könyvből álló kollekció képviseli.

Az Európa Pontban négy szekcióban zajlik majd pénteken az Európai Írótalálkozó, amelyen 25 külföldi és 7 hazai író vesz részt, többek között Sofi Oksanen, Anne Applebaum, Ulla-Lena Lundberg, Spiró György, Daniel Balanescu, Háy János, Elif Safak és Jassan Preisler. Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljára, amelyen Magyarországot Hidas Judit képviseli, 19 írót várnak.

Exit mobile version