Már kecskével és sólyommal is kávézhatunk

nlc | 2014. Augusztus 18.
Nyulak, kecskék és baglyok is vannak már a japán kisállatos kávézókban.

A macskás kávézók népszerűségén felbuzdulva mára megszaporodtak Tokióban a különböző kisállatos kávézók, amelyekben a vendégek nyulak, kecskék és baglyok látványát, illetve társaságát élvezhetik. A kelet-tokiói Tori no Iru Cafe vendégei mintegy 20 madár – túlnyomórészt baglyok, néhány papagáj és egy sólyom – társaságában kávézhatnak. Az odalátogatók nagyjából 90 százaléka nő, és a hely népszerűségét jelzi, hogy hétvégenként hosszú tömött sorokban állnak előtte a vendégek. A madarakat egy üvegablakkal elkülönített teremben helyezték el, de különleges kesztyűt viselve – és a kávézó személyzetének segítségével – a vendégek meg is simogathatják a baglyokat egy külön erre a célra kialakított részen.

Az elmúlt években a nyulas kávézók is megszaporodtak Tokióban. A vendégek szabadon mozoghatnak a kávézó két része között: az egyikben nyulakkal játszhatnak, a másikban pihenhetnek és fogyaszthatnak. A kávézóban, ahová az ország különböző részeiből is érkeznek vendégek, a felnőttek óránként 1400 jen (3200 forint), a gyerekek 700 jen fejében élvezhetik a nyulak társaságát, és az árban egy ital is benne van.

A legtöbb kisállatos kávézó főleg női vendégeket vonz, de az egyik nyüzsgő tokiói kerületben működő kávézónak két kecske a sztárja, elsősorban az ebédszüneten lévő vagy az irodából hazafelé tartó fiatal férfiak körében népszerű. Az állatokat megetethetik, és hetente kétszer meg is sétáltathatják a vendégek.

Az emberek manapság rengeteg stresszes helyzettel találkoznak, és az idegrendszerrel kapcsolatos kutatások szerint jótékony hatással van rájuk, ha eltölthetnek egy kis időt olyan helyeken, amelyeket szeretnek.

Exit mobile version