Folytatódik az Alkonyat, de másképp, mint gondolnád

TóCsa | 2014. Október 03.
Stephenie Meyer ugyan sokat beszélt róla, de máig nem folytatta vámpíros sorozatát. Most kisfilmes rendezők teszik meg ezt helyette.

“Kitaláltam, merre fusson tovább a történet még néhány könyv erejéig” – nyilatkozta Stephenie Meyer még néhány éve, és bár azt is hozzátette, hogy a fejében már körvonalazódott elhíresült karaktereinek további élete és sorsa, ezek az emlegetett könyvek azóta se láttak napvilágot. Most nem is róluk lesz szó, hanem arról, hogy a filmeket gyártó Lionsgate egy pályázatot írt ki “A mesemondók – Az Alkonyat-saga új, kreatív hangjai” címmel, amivel fiatal női filmrendezőket szeretnének támogatni, és karrierkezdési lehetőséget biztosítani számukra. Már önmagában ez a szándék is szép, mivel Hollywoodban köztudottan túl kevés nő ül a rendezői székekben, a projektet támogatók névsora viszont még ennél is szebb: köztük van maga Kristen Stewart, az első rész rendezője, Catherine Hardwicke, Kate Winslet, Octavia Spencer és Julie Bowen is, akik nemcsak zsűrizni fogják a beérkező pályázatokat, hanem egyfajta mentorként segítik is a munkát.

A feladat nagyjából az, hogy az alkotók kisfilmeket forgassanak a Twilight-szereplők további sorsáról, a legjobbak pedig nemcsak pénzjutalmat kapnak, hanem a karrierjük beindításában is segédkezik majd a stúdió. Az elkészült kisfilmeket ingyenesen kiteszik majd a Facebookra, mindannyiunk nagy örömére, bár arról nem kaptunk hírt, hogy az Alkonyat színészei is részt vesznek-e a munkában. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Lionsgate-nél nem akarják parlagon hagyni a drágán megvásárolt Alkonyat-jogokat, és most így kutatnak fel friss hangokat, akikkel később folytatni tudnák a sikeres sorozatot.

Ez itt egy korábban készült rajongói Alkonyat-paródia:

Exit mobile version