5 hely, 5 ragadozó állat, 5 lenyűgöző fotó

nlc | 2015. Január 25.
Lélegzetelállító felvételek a legfélelmetesebb ragadozókról a NatGeo Wildon!

Indonézia – A komodói varánusz évmilliók óta megtalálható a Kis-Szunda-szigeteken. Az akár háromméteresre is megnövő óriásgyík a nagyvadaktól kezdve a kis rágcsálókon át a bogarakig szinte minden más állatot megeszik, sőt esetenként saját utódjait is felfalja. Harapása végzetes. Ha prédájának sikerül is kiszabadulni karmai közül, 24 órán belül akkor is elpusztul vérmérgezésben, a varánusz ugyanis harapásával több mint 50 féle baktériumot juttat zsákmánya vérébe.

Csendes-óceán – A nagy fehércápa a világ szinte valamennyi tengerében megtalálható. Az akár
6 méteresre megnövő ragadozó képes 40 km/órás sebességgel úszni, majd támadáskor szinte rakétaként tör ki a vízből. Prédái közé tartoznak halak, delfinek, fókák, vidrák és akár más, kisebb cápák is.

Malawi – Lármás rétisas figyeli a vizet halzsákmány után kutatva. A madár nevét jellegzetes, messzire elhallatszó hangjáról kapta. Ügyes vadász, többnyire rövid időn belül sikerül zsákmányt szereznie. Főleg halakkal táplálkozik, de akár kisebb madarakat és emlősöket is megeszi.

Dél-Afrika – Gepárd oson a prédája felé. A szárazföld leggyorsabb ragadozói igyekeznek minél közelebb kerülni a zsákmányukhoz, mielőtt villámgyors sprintjüket megkezdik.

Serengeti, Tanzánia – Oroszlán vadászat közben. A hím oroszlánok súlya akár 250 kiló is lehet, és hihetetlen erejüknek köszönhetően könnyen leterítenek egy kifejlett bivalyt is.

Nézd meg, miként cserkészik be zsákmányukat az állatvilág legkíméletlenebb vadászai!
Ragadozók rossz napja – január 29-én 18 órakor a NatGeo Wild műsorán!
A képek forrása: NatGeo

Exit mobile version