Így óvhatod meg az értékeidet egy fesztiválon

nlc | 2015. Július 27.
A hangulat, a társaság és a zene könnyen feledtethetik velünk, hogy odafigyeljünk értékeinkre. Íme, 6 tipp, hogy a fesztiválokról csak jó emlékekkel térjünk haza!

Javában tart a fesztiválszezon, de az önfeledt szórakozás közben nem árt odafigyelnünk arra is, hogy megóvjuk magunkat egy-egy kellemetlen élménytől!

1. Csak a legszükségesebbeket vidd magaddal!

A kényelmes, de mégis csinos öltözet és a megfelelő kiegészítők fontosak, de ne a fesztiválokon vonultasd fel a legértékesebb ruháidat és ékszereidet. A ruháknál a fő szempont a kényelem legyen, és dobd fel kiegészítőkkel: rengeteg bizsu közül választhatsz, akár mindennap mást is viselhetsz, mégsem kell attól tartanod, hogy ha eltűnik egy-egy darab, akkor a félhavi fizetésed bánja.

2. Használd az értékmegőrzőt!

Lehet, macerásnak tűnik, de elég csak belegondolnod abba, hogy vajon lenne-e kedved vagy pénzed újra megvásárolni azt, amit nem teszel be az értékmegőrzőbe. Ha nem szeretnél egy hiánypótló szükségshoppinggal indítani a fesztivál után, akkor szánj rá annyit a költségvetésedből és az energiádból, ha van nálad valami értékes technikai kütyü, irat vagy bármi más, amit különösen féltesz, hogy elviszed a megfelelő védelmet jelentő megőrzőbe!

3. Figyeljetek egymásra!

Beszéljétek meg, hogy a társaságotokból kik mennek el ételért, italért, és addig a többiek felügyeljenek a táskákra, csomagokra. Egyrészt érvényes a több szem többet lát elve, plusz ahol nagyobb társaság van, kevesebb eséllyel lopóznak oda a tolvajok. Ha esetleg úgy alakul, hogy egyedül mész, akkor igyekezz értékeidet, irataidat mindig magaddal vinni.

4. Légy praktikus!
Lehetőség szerint viselj cipzáras zsebbel ellátott nadrágot, felsőket, mivel ezeket sokkal nehezebb észrevétlenül kipakolni. A hátitáskát és a könyökhajlatban lóbált táskát jobb, ha elfelejted, és helyette oldaltáskára váltasz, abból is a jól zárható típusra! Viseld a táskát elöl, és semmiképp sem hanyagul hátratolva, mert séta vagy tánc közben észre sem veszed, ha belenyúlnak.

5. Money, money, money

Ne vigyél magaddal nagy összegben készpénzt! A legtöbb fesztiválon már fesztiválkártya van érvényben, így nem kell a pénztárcádban kotorásznod. Fontos azonban, hogy regisztráld a kártyát, mert ha elvész, vagy ellopják, akkor csak az előzetesen már regisztrált kártyát tudod letiltatni. Feltétlen tájékozódj a letiltás folyamatáról, mielőtt nagyobb összeget rátöltesz!

6. Használj MobilTárcát!

Töltsd le andoridos okostelefonodra az alkalmazást, amellyel virtuális formában tárolhatod a bankkártyádat, gyűjthetsz vele hűségpontokat vagy letölthetsz rá bizonyos belépőjegyeket.  Ezzel az appal gyorsan és főleg biztonságosan, egy érintéssel fizethetsz, és fesztiválkártyára sincs szükséged, ha előzetesen igényeltél virtuális bankkártyát bankodtól. A MobilTárca nemcsak egyszerű, de biztonságos is, ugyanis alapbeállítás szerint minden fizetés előtt a saját MobilTárca PIN kód megadásával meg kell nyitni az alkalmazást, és csak ezt követően indítható a fizetést, így illetéktelenek nem tudják fizetésre használni a telefonodat.

 

Exit mobile version