Nézz ejtőernyőző hódokat! – videó

nlc | 2015. Október 23.
Ötven évvel ezelőtti felvételt találtak ejtőernyőző hódokról Idahóban. Nem kell aggódni, az összes állat sértetlenül élte túl az ejtőernyőzést, amelynek komoly funkciója volt.

Több mint ötven évvel ezelőtti, mintegy 7 perces filmfelvételt találtak Idaho állam egy településektől távol eső vidéken, melyen hódok és más kis rágcsálók ejtőernyővel zuhannak a mélybe. A különös vadgazdálkodási eljárást az idahói hal- és vadgazdálkodási hivatal tette közzé. Az 1940-es években a környéken igencsak elszaporodtak a hódok, és a hivatal néhány munkatársa új módszerrel akarta kezelni a problémát.

Kidobták őket a gépből

Elfogtak néhány hódot és más szőrös rágcsálót, speciális utazódobozokba ültették őket, ezekre ejtőernyőt erősítettek, majd a beszédes nevű No Return (nincs visszaút) vadonban, a Frank Church folyó fölött kidobták őket egy repülőgépből.

Ejtőernyőzés sérülés nélkül

A Boise State Public Radio szerint a hírhedt hódrepítős felvétel 1950 körül készült, de hosszú időn át senki sem tudta, hol van. Nemrég azonban Sharon Clark hal- és vadtörténész rábukkant. Kiderült, hogy hibásan címkézték fel, és eddig rossz helyet tárolták. Most digitalizálták, az idahói Történelmi Társaság és a vad- és halgazdálkodási hivatal feltöltötte a YouTube-ra. A felvételen látszik, hogy az összes állat sértetlenül élte túl az ejtőernyőzést.

Exit mobile version