Részeges vagy szexmániás: így látják egymást a világ népei

nlc | 2015. November 05.
Legalábbis egy spanyol karikaturista szerint, aki szándékosan erősíti fel a népekben élő sztereotípiákat.

Aleix Saló, fiatal spanyol karikaturista EuroNightmare című e-könyvének animációs előzetesén mindenkinek lehetne oka felháborodni, ha nem lenne az egész egy nagy vicc. A sztereotípiákat röviden összegző trailerben az alábbiakat tudjuk meg amerikai és európai testvéreinkről.

 

Az amerikaiak szemében az európaiak között nincs különbség, valahol ott élnek, ahol az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a Big Ben és a Szent Péter-bazilika van, és tangóharmonika-zene mellett kortyolgatják a bort, ami persze arcpirítóan drága az adók miatt.

Az európaiak szerint az amerikai egy diadalittasan, fegyverrel vaktában lövöldöző, elhízott, baseballsapkás, mozdulni sem képes nép – csak a rágó hiányzott a szájukból.

A nyugat-európaiak szerint Kelet-Európában az omladozó lakótelepeken tajt részeg, usánkás emberek élnek, akik balalajkazenét hallgatnak, és már benzinre sincs pénzük: a taxit is egy gebe húzza.

Ezzel szemben a keletiek szemében Nyugat-Európa a melegek, drogosok és szexmániások paradicsoma, ahol Conchita Wurstok adják az ideológiai hátteret.

A dél-európaiak szerint északon munkamániás, monotóniába rekedt klónok élnek, akik a nap végén lemmingekként vetnek véget az életüknek.

Az északiak viszont déli szomszédaikban az asztal körül egyszerre kiabáló, fogatlan, vastag szemöldökű parasztot látnak.

A britek számára az európai kontinens egyenlő a bürokratikus pokollal, amolyan kísértetek járta szellemváros denevérekkel és másodpercenként emelkedő adókkal.

Az európaiak ellenben a britekben egy állandóan öklét rázó és fenyegetőző piperkőcöt látnak, aki ugyan tiltakozva csapja be az ajtót maga mögött, de újra és újra visszatáncol.

Exit mobile version