Kiderült Micimackó neme

nlc | 2015. November 10.
Küllemét tekintve inkább fiúnak vagy nemtelennek látszik, de akkor miért visel piros pólót? A magyar neve inkább lányos hangzású, az angol neve, vagyis a Winnie viszont lány- vagy fiúnév is lehet. De akkor milyen nemű is Micimackó valójában? Végre kiderült.

Egy frissen megjelent könyv egyszer és mindenkorra, tényekkel alátámasztva tisztázza, hogy Micimackó bizony nőstény medve.

A mesebeli és a valódi Micimackó

A nőstény medvebocsot egy kanadai állatorvos, Harry Colebourn hadnagy vásárolta 20 dollárért az I. világháború idején, miközben az angliai Salisburybe tartott, hogy a csatatéren szolgáló lovak ellátására képezzék ki. Az állatot a szülővárosáról, a kanadai Winnipegről nevezte el Winnie-nek. Amikor a hadnagyot Franciaországba vezényelték, Winnie-t kénytelen volt a londoni állatkertben hagyni. Itt aztán gyakran látogatta őt egy Christopher Robin nevű kisfiú – vagyis az igazi Róbert Gida az édesapjával, Alan Alexander Milnével. A kisfiú erről a medvéről nevezte el a játékmackóját is Winnie-nek. Édesapja pedig a játékmackóról mintázta a regénybeli Micimackót.

A történetet Harry Colebourn dédunokája, Lindsay Mattick írta meg most könyvben, mivel úgy érezte, hogy a Micimackó mögött rejlő valódi sztori is legalább olyan szép, mint a könyvbeli.

Forrás: metro.co.uk

Exit mobile version