Cuki fotók: íme az állatvilág legmenőbb baráti társasága

nlc | 2016. Március 01.
Hihetetlen, de az oroszlán, a tigris és a medve már 15 éve elválaszthatatlan jó barátok!
Íme az állatvilág legmenőbb baráti társasága

Az oroszlán, a tigris és a medve különös kapcsolata több hiedelemre is rácáfol: egyrészt, hogy a hármas legjobb barátságok nem működnek, másrészt, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Ők nem is lehetnének különbözőbbek, és hiába vannak hárman, tökéletes harmóniában és egyenlőségben élnek együtt – immár 15 éve!

A három jó barát az amerikai Georgia államban található, Noah’s Ark Animal Sanctuary (NAAS) állatmenhelyen tengeti nyugodt hétköznapjait. Azonban a bengáli tigris, Sir Kán, az afrikai oroszlán, Leo, és az amerikai fekete medve, Balu közel sem ilyen idilli körülmények között találtak egymásra.

15 évvel ezelőtt Atlanta városában a rendőrség egy hatalmas drogbárót leplezett le, akinek a pincéjében láncra verve bukkantak az akkor még kölyök vadállatokra. Innen a NAAS állatmenhely munkatársai szabadították ki az állatokat, akiket nagyon megviselt a bezártság és a kegyetlen körülmények: éheztek, és betegek voltak. A gondozók szerint annyira súlyosan sérültek voltak, hogy lehetetlen lett volna visszatérniük a vadonba, ezért a menhely területén szállásolták el őket.

A három állat azóta kiheverte a traumát, viszont a közös élmény örökre összekovácsolta őket: elválaszthatatlan jó barátok a mai napig, akik között dúl a szeretet és az egyetértés.

Forrás: The Dodo

Exit mobile version