Csodás fotó: sorstársát nyugtatja a mentett kutya

nlc | 2016. Május 07.
Sammie azután került menhelyre, hogy előző gazdái csúnyán megkínozták. Társa az első perctől kezdve mellette volt. Pontosan tudja, min megy keresztül.

Néhány héttel azután, hogy gondozásukba vettek egy rossz bőrben lévő border collie-t, a New York-i Rescue Dogs Rock nevű állatvédő szervezet újabb hívást kapott: ezúttal egy csúnyán megkínzott négy hónapos bokszerkeverék kölyökhöz riasztották őket. Mint kiderült, túl azon, hogy befestették a bundáját, Sammie-t “gazdái” meglőtték, majd egy autó után kötötték, és jó néhány kilométeren keresztül vonszolták.

Nem volt biztos, hogy életben marad, mikor az állatmentőkhöz került, de hála a lelkiismeretes ápolásnak, az állapota ma már stabil és minden nappal egyre jobb. Sammie állapotát egyébként nemcsak a menhely munkatársai figyelték aggódva, de a menhely egyik lakója, Simon is.

 

A border collie, aki pontosan tudta min megy keresztül a kölyök, Sammie, időről időre meglátogatta társát. “Egészen elképesztő milyen mély kötelék alakult ki kettőjük között” – mondja Jackie O’Sullivan, az állatmenhely egyik alapítója.

A The Dodónak Jackie elárulta, Simon hamarosan teljesen meggyógyul és örökbe fogadhatóvá válik majd, Sammie előtt azonban még hosszú út áll. Túl azon, hogy fizikailag erősödnie kell majd, lelkileg is fel kell majd dolgoznia a vele történteket, hogy később megtanuljon majd bízni az emberekben. 

Olvass még több cikket állatmentés témában az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version