A tájékoztatás szerint az éves terv alapján ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni a Nébih ellenőrei, de az elfogadhatatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet be kellett zárni.
Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták. A nyomon követhetetlen alapanyagokat összevissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. Az alapanyagok, a helyben készült félkész- és készételek fagyasztása során sem biztosították a nyomon követhetőséget, a termékek nagy része azonosíthatatlannak bizonyult, de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök.
Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszer-biztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra – közölte a Nébih.
Július végén egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében végeztek ellenőrzést a hivatal munkatársai, ott is azonnali hatállyal be kellett zárni az üzletet az élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt.
További cikkek élelmiszer-biztonság témában az NLCafén:
- Munkaidőben sörözött a hatóság
- Romlott húst árultak egy budapesti vásárcsarnokban
- Kiderült, lehet-e bajunk a salátáktól