Mit csinálsz a munka utáni első szabad órádban? A sikered múlhat rajta

nlc | 2016. December 09.
Csupán egy óra, ami a munkaidő végét követi, mégis nagyon sok múlhat rajta. Szóval ne lébecolj, töltsd hasznosan!

Végre vége a munkának, és te csak arra vágysz, hogy legalább néhány óráig ne kelljen nézned a kollégáid fejét, ne kelljen véreres szemekkel meredned a monitorra, ne kelljen reszkető kézzel a főnök irodájába nyitnod. Munka után csak arra vágysz, hogy leülj egy padra, és saját nyomorúságodban dagonyázva, zombiként meredj magad elé néhány órán keresztül. De ezt inkább ne csináld.

 

Ugyanis az, hogy hogyan töltjük a munka utáni első egy órát, nagyon is fontos lehet életünk sikeressége szempontjából. Szóval ha a kínzó munkaóráknak vége, próbálj meg produktív lenni. Tudjuk, az egész napos meló után ez nem könnyű feladat, de hidd el, ha ráveszed magad, akkor nemcsak sokat fejlődhetsz, de még a közérzeted is javulhat.

Jó ötlet például, ha munka után olvasunk – tényleg bármit, a tudományos művektől a közepes krimikig. Napi egy óra olvasással heti egy könyvet elfogyaszthatunk, az pedig elképesztően stimuláló.

Ez az időszak ugyanúgy jó lehet a saját projektek elindítására. Próbáljunk ezekre ne munkaként, hanem szenvedélyként gondolni, még akkor is, ha esetleg köze van az állásunkhoz. Saját ötletek, önkénteskedés, kreatív szárnypróbálgatások – bármi lehet, ami boldoggá tesz minket.

Végül pedig használjuk ezt az időt a networkingre, a fontos kapcsolatok kialakítására, amik még jól jöhetnek nekünk a későbbiekben. Ez lehet egy egyszerű kávézás olyan emberrel, aki később segíthet minket céljaink elérésében, vagy egy egyszerű látogatás a galériába, ahol amúgy szívesen kiállítanánk…

LifeHack

Exit mobile version