5 dolog, hogy jobb ember legyél 2017-ben

nlc | 2017. Január 03.
Ha fogadalmat nem is tettél, azért jó ötlet lehet az új évben felvenni némi világjobbító szándékot – hiszen az eléggé ránk fér. Ezeket tedd 2017-ben, hogy te is jobb ember legyél, és a világot is jobb hellyé varázsold!

1. Adj borravalót!

Ez egy kedves gesztus, és nagyon jólesik azoknak a pultosoknak, futároknak és fodrászoknak, akik adott esetben nem túl jó pénzért güriznek a te kedvedért. Ha úgyis csörög a zsebedben némi fémpénz, ne fukarkodj a borravalóval, és máris megszépíted egy másik ember napját!

2. Segíts!

Elég kicsiben elkezdeni: ajánld fel az unokatesódnak, hogy vigyázol a gyerekére, amíg ő végre kilép otthonról, vigyél ételt az utcádban lakó hajléktalannak, pakold át a nagyi dobozait, segíts költözködni ismerősödnek. Az ilyen apró dolgok is rengeteget számítanak.

3. Kényelem helyett kedvesség

Sokszor azért engedünk el igazságtalanságokat, mert kényelmesebbnek találjuk nem beavatkozni. Például utazunk a buszon, és látjuk, hogy egy idős nővel durván beszélnek, vagy a kávézóból, ahol ülünk, elküldenek egy meleg párt, esetleg látjuk, ahogy a biztonsági őr rászól egy szoptató anyára egy plázában. Ilyenkor ne nézzük tétlenül a dolgot, álljunk ki a másikért kedvességgel (de ne a támadó ellen keljünk ki agresszívan) – az illetőnek nagyon sokat fog jelenteni. 

4. Gondoskodj!

Legyen ez egy kisállat vagy egy növény, nem számít, lényeg, hogy tanuld meg gondját viselni valaminek. A törődés és a felelősség nemcsak sok mindenre megtanít majd, de nagy örömödet is lelheted benne.

5. És a legfontosabb: légy kedves magadhoz!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: csak akkor lehetsz kiegyensúlyozott ember, ha elfogadod és szereted magadat. Dolgozz önmagad megismerésén, és néha engedd el magad, nyugodtan kényeztesd kicsit magad, hiszen tényleg megérdemled! 

Mashable

Exit mobile version