Feladták az otthonukat, hogy gondoskodhassanak 10 tigrisükről

nlc | 2017. Január 17.
A dél-afrikai család közel tíz éve nevel bántalmazott nagymacskákat: 10 tigrisről és 6 oroszlánról gondoskodnak, két éve pedig még az otthonukat is feladták, hogy etetni tudják őket.

“Ha eladnánk a cicáinkat, az értük kapott pénzből pillanatok alatt talpra tudnánk állni” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak Rosa Fernandes, annak a háromtagú dél-afrikai, állatvédő családnak a feje, akik közel tíz éve arra tették fel az életüket, hogy bántalmazott, megkínzott és elárvult nagymacskákat mentenek meg.

Rosa és két felnőtt fia már összesen 16 nagymacskáról, 10 tigrisről és 6 oroszlánról gondoskodik, akikről semmi pénzért nem válnának meg. Jól példázza ezt az is, hogy mikor 2015-ben néhány rossz befektetés miatt elveszítették hatalmas házukat, a hozzá tartozó birtokkal együtt, nem váltak meg egy ragadozótól sem azért, hogy mentsék magukat.

A család ehelyett minden holmijával egy lakóautóba költözött és jelenleg a Krugersdorphoz közeli bozótosban élnek, ahol védenceiknek külön kifutót építettek. “Az első tigrist 2008-ban fogadtuk örökbe, még kölyök volt. Az anyja eltaszította magától, mert máshogy nézett ki, mint a testvérei” – meséli az 53 éves Rosa, majd hozzáteszi, ezt látva megegyeztek az anyatigris tulajdonosával, hogy örökbefogadhassák az állatot.

Az első tigrist további nagymacskák követték: bántalmazott, megkínzott, megunt cirkuszi állatok, a falkából kitagadott magányos jószágok és biztos haláltól mentett kölykök. Többségükkel a család tagjai nagyon szoros kapcsolatot ápolnak: “Azok a cicák, akiket kölyökként vettünk magunkhoz, már-már családtagok. A fiaim kézből etetik, rendszeresen fésülik őket és birkóznak is velük.”

Képek forrása: Daniel Born

A fiúk elmondták, bár az elmúlt években szereztek néhány sebhelyet a nagymacskáktól, soha, semmiért nem adnák fel a róluk való gondoskodást. A család azt tervezi, hogy a befolyó adományokból egy új birtokot vásárolnak majd maguknak, ahol ők és védenceik is új életet kezdhetnek.

Olvass még többet elkötelezett állatmentőkről az NLCafé oldalán:

Exit mobile version