Egy év sem kellett, máris rohadnak az olimpiai helyszínek Rióban

nlc | 2017. Február 14.
A görögországi olimpiai helyszínek posztapokaliptikus moziba illő képei már bejárták a netet, de nincsenek sokkal jobb helyzetben a riói medencék és stadionok sem, pedig még egyetlen év sem telt el azóta, hogy megrendezték a sporteseményt.

A számunkra is aktuálissá vált kérdés kapcsán elsősorban a görögországi olimpia kísérteties képei merülnek fel, de talán még ijesztőbbek Rio de Janeiro helyszínei, amik hihetetlenül rövid idő alatt pusztultak elhagyatott, sáros medencékké és omladozó stadionokká. 

 

A tavaly nyáron megfeszített munkával és sok-sok adóssággal járó csillogás rohamtempóban rohadt a sárga föld alá, ismét csak megkérdőjelezve a pénzköltés értelmét. A hírhedt szegény negyedeiről ismert Rio felemelkedést várt a rangos sporteseménytől, de az olimpiai falu körüli folytonos problémák és a Zika-vírusról szóló riadt hangú híradások inkább egy velejéig kaotikus, izzadtságos munkával egyben tartott esemény látszatát mutatták.

A néhány napig sportolókkal megtöltött helyszínek pedig már üresen konganak, és inkább mesélnek egy rossz döntésről, mint valaha volt dicsőségről.

 

BoredPanda

Exit mobile version