30 éve mindennap szelfit készít magáról

MTI/NLCafé | 2017. Február 23.
Harminc éve mindennap készít magáról egy fekete-fehér portrét Karl Baden amerikai fotográfiatanár. A szelfikkel csupán annyi a célja, hogy dokumentálja az idő múlását. Projektjét pontosan 30 évvel ezelőtt, 1987. február 23-én kezdte.

30 évvel ezelőtt nehezen hittük volna, hogy valaha olyan telefonokat használhatunk, melyekkel káprázatos fotókat, sőt még szelfiket is készíthetünk. A fogalom is alig néhány éves, mégis az Every Day című projekt gazdáját a szelfi atyjának is nevezik. Az 1987. február 23-i első portré készítése napján még évtizedekre volt a világ attól, hogy a jelenség és a szó a mindennapok részévé váljon.

A 64 éves bostoni Karl Baden igyekszik hű maradni az első fotóhoz. Arckifejezése minden szelfin semleges, ugyanazt a 35 milliméteres gépet, háromlábú állványt, hátteret és világítást használja. Az évek során tudatosan nem növesztett bajuszt vagy szakállat, hajviselete is többé-kevésbé állandó maradt. Mégis egészen lenyűgöző az a változás, amit a képek gyors, egymás utáni levetítéskor látni.

Karl Baden elmondta, az Every Day projektet élete végéig szeretné folytatni.

Karl Baden minden nap (Every Day) szelfit készít magáról

Exit mobile version