Ez az ehető, avantgárd cukortál annyira menő, hogy talán még Grant Achatz is megirigyelné. Pedig nem kell mesterséfnek lenni ahhoz, hogy elkészítsük – elég hozzá, ha közepesen kísérletező kedvű gasztromániások vagyunk, akik nem félnek a kalóriatartalomtól sem.
A “tál” anyagát képező keverék mindössze három összetevőből áll: fél csésze víz, másfél csésze kristálycukor és fél csésze kukoricaszirup kell hozzá. Ha felfőzzük, nincs más dolgunk, mint egy vízzel teli lufira csorgatni, és kiképezni a “tál” formáját. Mikor kivesszük a lufit, már kész is a mestermunka – a beleszórt színes cukroktól csak még mutatósabb lesz:
Bár a cukortál elvileg ehető, tényleg megenni azért nem muszáj, ha ragaszkodunk a fogainkhoz és jó kilátáshoz lefelé tekintve.