20 éves kutyát adtak le a menhelyen, mert öreg

nlc | 2017. Április 29.
Azt leszámítva, hogy a korából adódóan majdnem teljesen siket és vak, az idős spániel teljesen egészséges. Már csak egy szerető otthon hiányzik a boldogságához.

Egészen elképesztő okból szabadult meg egykori tulajdonosa a nagyjából 20 éves spánieltől, Sonomától. Egy San Diegó-i állatmenhelyre vitte be, amelynek vezetője a The Dodónak elmondta, a “gazdi” arra hivatkozva nyomta kezébe a pórázt, hogy Sonoma már túlságosan öreg ahhoz, hogy a kutyája legyen.

Az idős spániel, akit a menhely munkatársai bekerülésekor alaposan átvizsgáltak, előrehaladott kora miatt majdnem teljesen vak és siket, ám egy kis bőrirritációt leszámítva teljesen egészséges. Át is adták őt a Frosted Faces Foundation elnevezésű, kifejezetten öreg kutyákkal foglalkozó alapítványnak, ahol most szerető gazdit keresnek neki.

“Miután az állatorvosi vizsgálat kimutatta, hogy Sonoma egészséges, biztosak vagyunk benne, hogy egyetlen dologra vágyik csak, de arra mindennél jobban: egy szerető otthonra, ahol utolsó napjait szeretetben és békében töltheti el.” Az alapítvány vezetője, Kelly Smisek hozzátette: “Mindent megtesznek majd, hogy a sokat látott ebet olyan gazdinál helyezzék el, ahol mindez biztosítva lesz számára.”

Olvass még többet menhelyi kutyusokról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version