A bőrünkre nyomtat ideiglenes tetoválást egy új szerkezet

Horowitz Katalin | 2017. Július 19.
Az igazi tetoválás fáj, na meg maradandó is, ezt időnként meg lehet bánni. Egy kis cég most ötletes megoldással állt elő, amelynek köszönhetően akár néhány naponta lecserélhetjük a bőrünket díszítő mintákat

A Prinker nevű dél-koreai cég fejlesztése valójában olyan, mint egy kompakt tintasugaras nyomtató, azzal a különbséggel, hogy az eszköz nem papíron jeleníti meg a színes ábrákat, hanem a felhasználók által választott bőrfelületen.

A Prinker igazi XXI. századi találmány, ugyanis természetesen saját okostelefonos alkalmazás is jár hozzá, amelyben válogathatunk a tetoválni való minták közül, de akár magunk is megrajzolhatjuk a nekünk tetsző ábrákat. 

Ha ez megtörtént, egy gombnyomással elküldjük – vezeték nélküli kapcsolaton keresztül – a nyomtatónak a feldolgozásra váró mintát. Ezután már csak annyit kell tenni, hogy az eszközt végighúzzuk, például az alkarunk bőrén, a nyomtató pedig egyetlen mozdulattal, a gyártó szerint 3 másodperc alatt odavarázsolja a választott tetoválást.

A cég a kozmetikai iparban alkalmazott festékanyagokat használ, az így készülő tetoválások pedig körülbelül három napig lesznek láthatók. A strandra is tökéletes választás, mert a vízálló tetkókat nem mossa le a sima víz, ellenben ha a szükség úgy hozza, szappannal bármikor eltávolíthatók. 

A tetkónyomtatót még nem lehet kapni, de nem valószínű, hogy Magyarországon széles körben elterjedne: a cég előrejelzése szerint a személyi használatra szánt változat ára 200 dollár, vagyis valamivel több, mint 53.000 forint lesz. 

Exit mobile version