Farkasok faltak fel egy turistát Görögországban

MTI | 2017. Szeptember 28.
Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét, és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találták meg.

A csontmaradványokat a Szalonikitől 285 kilométerre keletre fekvő Petrota falu közelében találták meg. A maradványok mellett találtak egy Celia Lois Hollingworth névre kiállított útlevelet. A 63 éves asszony eltűnését az athéni brit nagykövetség jelentette be pénteken. A brit hatóságokat a nő testvére értesítette arról, hogy nővére telefonon azt mondta neki, kutyák támadták meg.

Nikosz Kifnidisz halottkém elmondta, hogy a nő medencecsontjain nagy harapásnyomokat látott, és testének egy nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette, hogy ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes.

A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy a brit turistáé. A halottkém azt mondta:

Arra a következtetésre jutottam, hogy a nőt vadállatok támadták meg, amelyek felfalták. Vagy egy, vagy több farkas ette meg őt.

 

A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre.

Görögország kietlen vidékein élnek farkasok, és Petrota térségében is látták őket, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben nem jegyeztek fel ilyen esetet.

Exit mobile version