Tom Hanksnél nincs és nem is lesz hősiesebb újságíró

Kránicz Bence | 2017. November 08.
Nyilvánvalóan az újságírás magasiskolája lesz az, amit Tom Hanks és Meryl Streep bemutat a The Postban. Steven Spielberg filmje az újságírós filmek Transformersének ígérkezik.

Az újságírók érthető okokból szokták szeretni az újságírós filmeket. A The Postot pedig már csak azért is megnézzük, mert Steven Spielberg rendezte, Tom Hanks és Meryl Streep a főszereplők, a mellékszereplők között pedig ott van Bradley Whitford és Michael Stuhlbarg, két óriási kedvencünk, két komoly, okos, kicsit pökhendi, mégis vicces értelmiségi fickó.

Tom Hanks feltűri az ingujját (forrás: YouTube)

De azért egy kicsit sok már a patetikus újságírós filmekből, amelyekben az oknyomozók feltűrik az ingujjukat, írógéphez ülnek, és akkorát írnak, hogy leszakad a ház. Persze el akarják hallgattatni őket, de az igazságot nem lehet elhallgattatni, és a végén ezért inkább elnöki kitüntetést kapnak, miközben vonósok húzzák.

Lent látható a film előzetese, itt pedig néhány olyan újságírós filmről írtunk, amely kicsit máshogy szól az újságírásról, mint – vélhetően – a The Post.

 

Exit mobile version