Tíz év alatt nem újított annyit a MÁV, mint amennyit most egyszerre bejelentettek

nlc | 2017. December 06.
December 10-től új menetrend szerint közlekednek a vonatok, valamint több hasznos és pénztárcabarát változást vezet be a vasúttársaság.

Rengeteg újdonságot jelentett be a MÁV-Start a december 10-én életbe lépő új menetrenddel együtt. A legfontosabb változás, hogy olcsóbb lesz a jegy, ha nem a pénztárban vesszük meg.

Az olcsóbb jegyeket december 8-tól lehet elővételben megvásárolni, de a kedvezmény nem vonatkozik a bérletekre. Azt is jó tudni, hogy az ilyen jegyek érvényességi és felhasználási feltételei mások, mint a normál jegyeknél.

Már ezektől úgy érezhetjük, hogy a MÁV lassan megérkezik a 21. századba, de még tudták fokozni az újításokat. Várhatóan 2018 tavaszán már jegyet is lehet venni az eddig csak menetrendként használható Vonatinfó mobilos alkalmazásban.

És ha már menetrend, akkor egy másik változás: megszűnik a nyomtatott menetrendkönyv. Természetesen azért, mert alig használta valaki, egy három évvel ezelőtti felmérés szerint az utasoknak csupán a másfél százaléka tájékozódott belőle. Innen letöltheted a digitális verziót.

Ezek mellett több járat közlekedése is változik, ezek a legfontosabbak:

Exit mobile version