Időjárás: akkora hó lehet, hogy több ezer tűzoltó áll készenlétben az országban

nlc | 2018. Február 20.
A várhatóan egyre intenzívebbé váló havazás miatt az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben ötszáz technikai eszközzel – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-t.

A havazás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Budapestre, és Pest, továbbá Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

Havazós képeket az Időkép Facebook oldalán is nézhettek:

Csúszós, jeges utakra, lezárt útszakaszokra és csökkent látótávolságra kell készülni, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljenek útra. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre – kéri az OKF.
 

Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a www.met.hu oldalon, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján lehet tájékozódni. Ajánlják továbbá a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t. Aki bajbajutott járművet lát vagy segítségre van szüksége, hívja a 112-es segélyhívó számot – írta az OKF.    

Exit mobile version