Ennyi cukor van valójában a jegeskávédban

nlc | 2018. Május 11.
Egy fitneszblogger fényt derített az igazságra.

A hirtelen véget ért tavasz után a már májusban perzselő nyárban egyre nagyobb az igény a különböző teraszos helyeken boldogan fogyasztható jeges kávéra. Amanda Meixner fitneszblogger azonban azt javasolja, gondolt át, de legalábbis tudd, mit iszol meg.

Ha ugyanis azt hitted, hogy a jeges finomság nagyjából annyi kalória, mint a sima feketéd, akkor sajnos tévedtél. Igazából inkább kávés fagyiról van szó, amelynek magas a cukortartalma, de tényleges kávé csak nagyon kevés van benne.

Fotó: Pexels

Amanda kutatása szerint egy Starbucks-os Mocha Frappuccino összesen 400 kalóriát és egészen észbontó, 61 grammnyi cukrot tartalmaz (összehasonlításként egy liter kólában 9 grammal kevesebb van). Ezzel szemben egy jeges kávé kókusztejjel mindössze 25 kalóriát és 2 gramm cukrot tartalmaz.

Nem mindegy, ugye? Amanda az Instagramján több viszonylag könnyen nyélbe üthető cserét is javasol az egészséges életmódért: pattogatott kukoricát chips helyett, húst salátával burger helyett.

(via Metro)

Kiemelt képünk: Pexels.

Exit mobile version