Telefonnyomkodó sofőrökkel riogatják az ittas vezetőket

nlc | 2018. Szeptember 09.
Amerikában így hívják fel az ittas vezetésre az autósok figyelmét, egyszerre két legyet ütve egy csapásra.

„Ne vezess ittasan, mert más emberek úgy vezetnek, hogy közben üzeneteket írnak a telefonjukon. Ők beléd fognak jönni, és akkor majd te leszel a hibás” – így hangzik az alábbi tábla eleje, amellyel egy amerikai üzletben igyekeznek figyelmeztetni az autózókat.

Ezzel a tömör de célratörő üzenettel egyszerre két problémát is ki lehet küszöbölni (Fotó: Reddit)

Egyszerűségében zseniális megoldás, hiszen, ahogy az NLCafé olvasói közül bizonyára sokan emlékeznek, tavaly decemberben kollégánk halált megvető bátorsággal videón bizonyította, hogy milyen hatása van az alkoholfogyasztásnak a vezetési képességekre. Nála bátrabb már csak a kísérletben részt vevő vezetéstechnikai instruktor volt, aki vállalta a veszélyeket, és beült az egyre kapatosabb kolléga mellé.

Azt ittas vezetéssel kapcsolatban az Egyesült Államokban nincs zéró tolerancia, azaz egy-két pohár után még simán autóba lehet ülni. Hazánkban ezzel szemben már egy konyakos meggy elfogyasztását követően sem érdemes ezzel próbálkozni, ugyanis ha a szonda bejelez, és már repül is a büntetés. Arról nem beszélve, hogy már két pohár sört követően annyit nő a reakcióidőnk, hogy egy váratlanul elénk lépő gyalogost vagy hirtelen érkező autót sem tudnánk feltétlenül kikerülni.

Hasonló veszélyeket rejt az is, ha valaki a telefonját nyomkodja vezetés közben vagy a figyelmét másvalami tereli el. Egy hasonló videóban ezt is igyekeztünk bemutatni, meglehetősen tanulságos eredménnyel.

A fenti felirat tehát valóban fején találja a szöget, aki ugyanis úgy ül a volán mögé, hogy figyelmét nem tartja végig az úton és a többi közlekedőn, könnyen válhat baleset áldozatává vagy éppen okozójává!

Exit mobile version