Hatnapos hosszú hétvége is lesz jövőre

Hegedűs Bence | 2018. November 10.
Összeszámolta a jövő évi hosszú hétvégéket az Infostart, és bár nem lesz olyan sok belőlük, mint idén, akad köztük egy hatnapos is.

Idén rekordszámú hosszú hétvégének örülhettünk, eddig 8 ilyen hétvégén vagyunk túl, és még kettő hátra van. A Infostart gyűjtése szerint

idén még két ilyen, hat­na­pos mun­ka­hét lesz.

Egész pontosan december 1-jén és 15-én kell majd munkával töltenünk a szombatjainkat, de cserébe ötnapos lesz a karácsony: 24-e ugyanis hétfőre esik, így szombattól egészen szerdáig, december 26-ig nem kell munkába menni. Így lesz ez szilveszterkor is, ugyanis az év utolsó napja hétfőre esik, ezért a hétvége után két napig nem kell dolgozni, 2019 pedig háromnapos munkahéttel indul.

Forrás: Pixabay

2019-ben hét hosszú hétvégénk lesz

Soknak tűnhet, de meg sem közelíti az idei 10 hosszú hétvégét. A lap kiszámolta, hogy lesz egy hatnapos hétvége is, pont a karácsonyi időszakban. 2019. december 24. keddre esik, 25–26. ünnep, tehát a 27-ét, pénteket is hozzácsapják a karácsonyhoz, az sem lesz munkanap, vagyis keddtől vasárnapig egyetlen munkanap sem lesz. Emellett három háromnapos és három négynapos hétvégénk lesz, meg persze három szombat, amikor dolgozni kell majd.

Exit mobile version