Két világhírű író is Magyarországra jön ősszel

Kránicz Bence | 2019. Augusztus 09.
A Szólíts a neveden és a Cameron Post rossz nevelése szerzője is a Margó vendége lesz.

Emily M. Danforth amerikai írónő, a Cameron Post rossz nevelése című regény szerzője a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vendége lesz október 13-án vasárnap, a Várkert Bazárban. A műből Chloë Grace Moretz főszereplésével Sundance-nagydíjas film is készült – emlékeztet a kiadó sajtóközleménye. 

Emily M. Danforth a Cameron Post rossz nevelése premierjén (fotó: Nicholas Hunt/Getty Images/AFP)

A könyv története szerint a tizenéves Cameron Post szülei egy autóbalesetben váratlanul meghalnak és a lány első, sokkoló reakciója a megkönnyebbülés. Az suhan át az agyán, hogy hála az égnek, sosem fogják megtudni, mit tett pár órával korábban: a legjobb barátnőjével csókolózott a szénapadláson.

Korábban jelentették be, hogy ugyanerre a fesztiválra André Aciman, a Szólíts a neveden című regény szerzője is ellátogat. Ebből a regényből is készült film, nem is akármilyen: Luca Guadagnino rendezése nyerte 2018-ban a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, a filmet mi is nagyon szerettük.

Timothée Chalamet és Armie Hammer a Szólíts a neveden című filmben (forrás: InterCom)

Aciman ráadásul a Szólíts a neveden folytatását, a Találj rám!-ot mutatja be a Margón. A Megtalállak-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki az előzmény óta eltelt időben sikeres zongoraművész lett. Véletlenszerű találkozása egy fiatal nővel a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét. Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Exit mobile version