4 töltött kenyér, amibe beleremeg a konyhaasztal

B.E. | 2020. Augusztus 03.
Nem a legegészségesebb, nem is a legkönnyebb étel, de akár az egyik legfinomabb is lehet, ha sikerül jól elkészítenünk. 4 fajta töltött kenyér!

Olasz húsgolyókkal töltött kenyér

Pár hete alapos fejmosást kaptam egy nagyon menő séf barátomtól, mondván: az olasz húsgombóc már NEM trendi. Engem ez nem nagyon érdekel, mert a paradicsomos káposzta sem trendi, de finom. Ez a verzió azért is jó, mert megkímél tésztafőzéstől.

Mi kell a töltelékhez:

KEVÉS olajon süssétek ki a gombócokat. Majd mehet bele a marinara szószba. Egy félkilós kenyér közepét vágjátok ki, szórjátok meg az alját sajttal, majd mehetnek bele a húsgolyók és szósz. A tetejére újra sajt kerül és lehet sütni.

Magyaros, mindent bele töltött kenyér

A magyarok-féle töltött kenyérbe gyakorlatilag  bármi belemehet, amit szeretünk. A neten a legkedveltebb recept a szalonnával, paprikás kolbásszal, paprikával és hagymával tömött kenyér, de még ezt is megkenik fokhagymás vajjal, hogy ne száradjon ki a kenyér. Én korábban egy sonkával, sajttal, főszervajjal töltött verziót próbáltam ki. Tanulság: NAGYON sok vajat felvesz a kenyér, különben tényleg száraz lesz.

Sajttal és hagymakrémmel töltött kenyér

Mi kell a töltelékhez:

Itt nem belezzük ki a kenyeret, hanem – ahogy az előző esetében is – apróra felkockázzuk úgy, hogy az alja egyben marad. A tepsit kibéleljük alufóliával, rátesszük a kenyeret, majd elkezdjük bele rakni (SOK TÜRELEMMEL) a sajtot. A hagymát leöntjük az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha az összes sajt belekerült a kenyérbe, akkor  belekanalazzuk a mélyedésekbe a vajas hagymaszószt. Betakarjuk a fóliával és 15 percig 180 fokon sütjük a töltött kenyeret.

Spenótos-articsókás töltött bagett

Mi kell a töltelékhez:

Egy nagy bagettet 3 darabra vágunk, majd ki kell venni a belsejét és megtölteni a krémmel.  Ezután kisebb szeletekre vágjuk a bagettet és megkenjük őket fokhagymás, petrezselymes vajas öntettel. Lefedve lehet sütni. Jobb, mint a bolti.

Olvastad már? Így készül a szicíliai töltött kenyér!

Exit mobile version