Májusban nyithatnak a fővárosi fürdők

nlc | 2021. Április 20.
Beutalóval már hétfőtől lehet menni a gyógyfürdőkbe.

Hétfőtől újra elérhetőek az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezelések négy budapesti helyszínen – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióval. Szűts Ildikó tájékoztatása szerint a hétfői naptól a Széchenyi, a Szent Lukács, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdőben újraindult a gyógyszolgáltatás, a Csillaghegyi strandon pedig hamarosan elérhető lesz ismét az uszoda használatának a lehetősége a versenysportolók számára. A fürdőkbe csak orvosi beutalóval lehet menni, az érintettek folytathatnak egy korábban megszakított gyógykúrát, vagy akár újat is fölírhat a reumatológus szakorvos. Meghatározott esetben a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) saját orvosai is rendelkezésre állnak, a pontos részletekről az adott fürdőknél lehet tájékozódni.

A teljes nyitás a kormány engedélyétől függ majd – mondta a vezérigazgató. Akár májusban nyithatnak az intézmények, amelyek ettől függetlenül már megkezdték a felkészülést. A nyitást megelőzően általában szükség is van 2-3 hétre az alapvető takarítási, higiéniás és fertőtlenítő munkálatok elvégzésére. 

A Zrt. nehezen ugyan, de átvészelte a válságot és megtartotta munkavállalói nagy részét. Jelenleg 850 főt foglalkoztatnak, a többségük a fizetése 80 százalékát kapja. 

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

További cikkek a témában

Exit mobile version